Juldan'



Mamma har precis blekt slingor i håret på mig, det blev jättesnyggt resultat! slingorna kostade ca 60 kr, typ 900 kr billigare än hos frisören! hann inte före jul, men det blir snyggt till nyår:D  Idag har jag inte gjort någonting , ätit julgodis. :S(ska försöka jogga imorn känner att jag behöver det) Julafton är redan över!): men det är ju fortfarande jul. Firade jul hos mammas bror, hans fru är ett psykfall, så min julafton hade varit bättre om hon inte varit med... annars var allt bra,. I julklapp fick ja pengar, en mycket smart grej att önska sig:) över 2000 kr blev det! En locktång som jag ska testa imorn för då kommer släkten hit, ett skärp, snygg rosa tröja och flera smågrejer... önskade mig inget dyrt i år därför fick jag många små presenter..när det bara var 5 paket kvar var alla till mig:O gud vad man äter onyttigt på julen.. svensk tradionell julmat är fet eftersom man egentligen ska fasta lågt innan jul som man gjorde förr..nu fastar man varken plus att man äter julgodis.


God Jul

Julafton! Det blev verkligen en annourlunda julaftonsmorgon i år. Pojkvännen(älskar dig!♥) sov här inatt, till idag, han åkte nyss hem för att fira med sin familj. Julafton brukade vara något stort för mig, vi pyntar i massor, bakar julgodis som vi alltid har gjort... men i år kändes det annorlunda. kände inte för att pynta eller så speciellt mycket. Jag gick upp vid 9 och kollade julstrumpan, fick godis, got-to-be-hårspray och neonfärgade underkläder. i adventskalendern fick jag guldnagellack och blommiga tights:)  i dag har jag lockat håret, och har på mig enkla kläder, en röd tröja och jeans... kände inte för klänning i år. Snart ska vi åka till släktingar i farsta och kolla på kalle anka... God jul! :)♥

Först: julgranen, sen är det bilder från mitt rum.. tog inte fram så mycket pynt som jag gör i vanliga fall.


*Frosty Illustration*

"ice queen"


Två illustrationer, den första är narnia inspirerad:) Den ska bli en julklapp till mamma, den andra är ett skolarbete från 2009.(2punktsperspektiv, som jag gjorde i rococo-stil) Idag är det en dag kvar till julafton men det känns inte som det,.. är hemma hos min kille och ska åka hem ikväll.

 


Önskelistan - 3 dar till julafton



Klapp - önskningar 2010! Jag hade svårt att komma på vad jag skulle önska i år, men sen har jag kommit på saker efterhand...t ex finns det otroligt mycket vill ha-snyggt på gina tricot. Mysiga varma tröjor och långärmade tröjor är något jag känner mig jättebekväm i. Håret blir så snyggt när det är lockat, ja har spikrakt  hår och det är jätteslitet sen sommaren, men när det är lockat ser det inte slitet ut, tvärtom. Pengar är alltid bra att ha, ..jag önskar mig inte så mycket dyrt eftersom jag tänker shoppa för halvapriset på mellandagsrea:) vill resa någonstans i sommar, därför har jag satt pengar först på önskelistan som ska sparas..(kommer förmodligen inte gå så bra)

Idag är sista dagen i skolan, sen har jag ledigt..såå underbart:D


Vinterbilder


Några vinterbilder från i år. Man behöver inte vara fotograf för att ta fina bilder. Passar på att ta bilder när ljuset är som finast. Några har jag tagit påväg till skolan, några på eftermiddagen. Det är ju inte ljust så länge så man får passa på!

4:e advent // Julklappar

Nu är det söndagoch advent igen och jag har två dagar kvar i skolan... :)allt är avklarat förutom lite matte som jag ska ta hem under lovet. i fredags var jag hos peo, vi var och såg svinlängorna på bio igår, det var den enda bion som gick passande tid. Jag rekommenderar den inte! det var den mest deprimerande film jag sett på länge. Jag mådde dåligt efter. Att det alltid ska vara konstiga, deppiga, svenska fimer som får högst betyg av olika recensioner!



I torsdags handlade jag in de sista presenterna - har nu fixat till alla - ska bara göra leilas rockyroad godis till mina morbröder idag...och kanske köpa nåt till min stackars pojkvän som inte får någtra presenter alls. Jag gör ofta några av mina klappar själv - Det är ett smart presenttips!..om man inte har så bra budget vill säga. I år har jag gjort en akvarell åt mamma, ett halsband till mormor(hittade ett som jag gjorde förra året), och så ska jag göra julgodis oh slå in i en fin ask :) handlade lite till mig själv också - blonda slingor och en ny varm tunika med blingbling på axlarna.

gaga släpper nytt album


...vilken underbar bild:)


AHH!! Lady Gaga släpper nytt album, "born this way". Två nya låtar har producerats  av den svensk-marockanska (precis som jag ;P) producenten RedOne, som har varit med och producerat tophitsen “Just Dance”, “Poker Face”, “Bad Romance” and “Alejandro” med Lady Gaga. RedOne säger att det kommer bli två "smash-hits". Älskar Gaga! Hon och hennes stil är så ispirerande och grym. Man kan känna igen som som tjej i hennes musik. Många kanske tycker att det bara är mainstream-pop, men dem har budskap  - nu har jag lyssnat över ett år på henne, och gör det fortfarande utan att tröttna.


lucia!

Jag saknar den tiden då lussa var ett faktum, först på dagis, lågstadiet, sedan i åttan och 9an. Nu är det musikarna på min skola som får lussa. Jag tittade inte på det i skolan imorse, inte på tv heller, Det är faktiskt min skolas (Södra Latins gymnasium) kammarkör som visas på nu ikväll och imorse på svt. Ska se det nu kl18 på 2an. Övervägde att lussa idag på kvällen men... jag tror jag skippar det! Mamma kom hem från wien idag, med hemligheter som jag inte får se..och massor med choklad! två ton olika chokladpraliner och österikiskt julpynt. Sitter och smakar supergod mozartkula -likör nu..hihi.

klottrade lucior på svenskalektionen.
jag fick två supersötacupcake-pynt i glas och en ask med mozartkulor från Wien.



3:advent / tänker på dig


Adventsfika, bild från förra helgen.

Satte precis upp granen med mormor och morbror. Mamma är i wien just nu men kommer hem imorn:) Och jag har en vecka och två dar kvar innan jullovet! så härligt:) senaste tiden har varit hektiskt, plugg och stress.   I fredags var jag i gamla stan på julmarknad, så mysigt! Skulle hem till peo men han skulle på träning och jag ville inte vänta på honom i 2 timmar, så efter skolan var ja med kompisar fram till 6 tiden innan vi träffades. Vi bor 2 timmar från varandra, på helt olika sidor om stan... jag har en jättelång väg från skolan som jag åker varje dag, men på vardagar tar det bara 1 tim med direktbus. Därför är jag ofta helt slut när jag kommer hem. Det är kolsvart när man kommer hem och går! utan adventstjärnorna och julen skulle jag inte klara mig, för december skulle bara vara en mörk och kall period annars. I lördags hade jag kompisar från klassen här, vi bakade mumsiga snickersrutor och misslyckad äcklig cirtonägg-kaka. När de gick kollade ja sex and the city:) idag har jag pluggat och gått promenad. Sista jäkla plugget nu före lovet!


Klotter



Brukar sitta och kladda på skolpapprerna under lektionen. Kan mycket om historiskt mode i bakhuvudet, så det brukar jag klottra bl a...hahah, det är lite jobbigt - hinner inte och känner inte för att rita riktiga "fina" bilder hemma längre... kanske blir det något på lovet. Jag har kulturhistoria på den bildlinjen jag går, man lär sig om olika konstepoker..fast mycket kan jag redan som jag lärt mig själv. Jag är väldigt intresserad av mode från förrivärden och hur människor hade det då, varför det var som det var, varför kvinnor innan alltid varit beroende av män för att överleva osv
 På svenskan lär vi oss också mycket om epokerna och Just nu ska vi läsa en bok från upplysningen(slutet av 1700-talet) man får väja olika böcker och jag har valt jane austen "stolthet och fördom". Har faktiskt aldrig läst en Austen men jag har sett filmatiseringar. jag trodde det var mer romantik än realism, men tydligen något mitt i mellan. det ska bli mysigt att läsa under jullovet, då kommer jag ligga vid vårt julgodisbord och käka praliner och läsa.


My new room

Mitt nya rum! Blev klart för ett tag sedan. Förut var det ganska rörigt. Jag ville ha ett rum med  bra förvaring för alla mina saker. Och mycket yta för att för  måla, surfa, teckna och få plats med alla papper och material. Älskar min nya stora garderob där jag plats med alla mina kläder, så jag slipper ha dem utspridda som innan. Den har "smyckes-fack" som är praktiskt och snyggt. Så skönt med gardiner som inte är genomskinliga som dem innan, grannen mitt emot ser nämligen rakt in...inte så kul! det är egentligen jultyg från ikea som heter "snöa". På garderoben står hattaskar, det ser enkelt snyggt ut och de är praktiska! Blommiga Lampan är från loppis.

  



Sofia fixar:
Stolar har jag fyndat på loppis, båda för 70 kr. Dem är från 20 talet,. stolstynan var hemsk men jag bytte så jag bytte till det här blommiga vackra tyget jag fick från slöjden i nian, det är gamla gardiner egentligen. Den lilla vita hyllan med cupcakes i hittade jag i grovsoparna, den var blå men jag målade enkelt om den vit - jätteenkelt och snyggt! spegelen bredvid garderoben har jag också målat om.



Min rokoko samling. Älskar rokoko!




Tindrande jul


Jag är så barnslig. Gick upp 7.15 imorse för att se julkalendern, haha! (fast jag börjar 12.15 idag) hade en underbar tindrande barn.julkänsla i magen. Årets julkalendern verkar lovande, men dem var bättre när jag var liten. Och jag fick paketadventskalender av "hustomten"(min supergulliga mamma)och choklad kalender+ en gratis från ica!
       Kom hem vid sju idag, har varit å julshoppat med mamma eftert skolan, vi letade presenter till släkten, amelia jultidning och lite annat. Såg faktiskt inte så mycket i klädbutikrna som jag ville ha -annars brukar det vara så att jag ser massor av grejer jag önskar mig inför jul, Har ett i-lands problem, jag vet inte vad jag ska önska mig iår, känner liksom att jag är nöjd med det´jag har. men jag börjar smått komma på saker...(: gu va kallt det var idag, men har faktiskt inte frusit alls, vilket är bra, efetrsom jag nästan alltid annars gör det. 

Har inte kollat tv på flera dagar pga plugget, men idag tänker jag inte plugga utan nu kolla "Family guy" och filmen "vicki christina barcelona" senare! puss♥

RSS 2.0