Julbaka

Vad otroligt fort julen kom iår, känner att mitt liv bara rusar förbi:O.. Imorgon är det första december! Det är så fint vintrigt ute nu, fast så kaLLT. Det kmr vara runt -20 grader(!) imorn. 

Jag känner mig så ledsen, är superstressad. Idag satt jag mellan 17-20 o gjorde matte. Mår inge bra alls.. orkar inte må så längre, såfort jag tror jag mår bra mår blir det alltid att jag mår dåligt igen. Jag har långa listor på saker jag vill, ska och måste göra, jag får mycket kreativa ideer hela tiden vilket är väldigt jobbigt eftersom jag inte hinner uppfylla någon. Aldrig. på loven är jag trött på skolan och vill vila o träffa kompisar under skoltiden måste jag plugga, men så tänker jag väldigt negativt också. känns som jag måste skriva ungefär allt som jag tänker på på den här bloggen, var nära på att stänga ner den.(tvångstankar?) I helgen var jag superstressad fast jag bara va hemma med Peo. 
      Imorgon ska jag o mamma julshoppa efter skolan.. som vi gör varje år. Börjar 12.15 och har bara en bild-lektion. Ska kolla julkalendern på kvällen tror jag, eller så kanske barnsliga jag vaknar 7.15 för at se den påå morgonen;P jag har inte en enda kalender i år,.. jag hoppas på att få packetadvendskalender  i år också:D det får jag se imorn!





Äntligen har jag hittat min vinterjacka för halva priset på carlings! Jag känner mig riktigt bekväm i den.(: Bakade lussebullar o pepparkor me Peo i helgen, här slickar han på en kamel-pepparkaka, hahaha.


Ska ha på julafton!



Ja, nu är det så att det finns fantastiskt med vackra, puderrosa, glittriga och spetskantiga klänningar på HM som jag spanat in. Även jättehäftiga andra plagg. Men pågrund av min budget så ska jag inte inhandla någon ny klänning. Jag får vänta med att köpa det, har börjat tänka på att jag har riktigt fina klänningar redan. Den här är inköpt på en second hand någonstans i småland(mellan västervik och oskarsham) i somras och den är förmodigen från början av 90 talet. Det är facsinerande hur allt modet går igen! För såna här spets-armar har ju varit inne ett tag nu, så den är alltså modern igen. Har bestämt mig för att ha denna på julafton...eller så blir det en enkel klädsel - som också är snyggt röd topp och kjol, har inte riktigt bestämt mig! denna kanske är lite mer party-nyårs klänning. haha, började tänka på julafton-kläder redan i somras!


Sofia fixar stilen


Till vänster Gina tricot modell med outfit, till höger jag. Det roliga är att jag redan hade allt innan jag såg reklamen..kjolen och rosetten har jag ärvt från mamma, (från 80-talet) tröjan har jag köpt på lindex för ett år sen.



Jag har typ det mesta i min garderob redan...en hel del kläder:) mycket av det som ser i butikerna och som är mode kan man kompinera ihop själv! halsduk från Loppis.

haha, detta inlägg ett är utkast från september, men det var inte förrens igår jag fixade bilderna på mig:) Glöm inte att se på ung&bortskämd ikväll;P


Glögg!



Söndag igen...och nästa vecka är det advent! Tiden går så otroligt fort! Vi har köpt årets blossa-glögg med saffransmak, och en som smakar CHOKLAD:) Dem fina julgranskulorna köpte jag i september på Rusta, jag samlar på fina julgranskulor, har en hel samling. Kunde inte motstå att köpa den tjocka hunden- och cupcake -kulan. Jag har redan ätit pepparkakor och lussebulle i år. Jag älskar julen och vaknar fortfarande kl 7 på morgonen för att kolla julstrumpan på julafton!..


Helgen


Harry potter och Peo.

hej sötisar!. ..Harry potter som jag såg i torsdags var så bra! Jag tror harry potter har så många fans för man har växt upp med den. När man var liten kom första filmen ut, sen har de bara blivit mörkare och mörkare. Man känner igen sig i Hp+ att den innehåller både romantik, spänning, äventyr, skräck och fantasy. I jul ska jag lätt läsa om böckerna, och snart börja göra HP-bilder som jag gjorde mycket förut - var helt galen i böckerna förut, brukade rita fan-art, haha. I fredags var jag serivitör med några kompisar  för att samla in pengar till klasskassan- det ar en förening som består av gamla elever och lärare som satt i vår skolmatsal som vi serverade. Det kändes konstigt att vara i skolan sån sent, vi var där mellan 17 - 23!! vi fick tillaga för- huvud- och efterrätt och lägga upp, sen städa undan och duka av...och smaka på allt! så jag mådde illa efter. Vår lärare som hade sagt högst till klockan 21.. Efter åkte ja till peo's brors lägenhet vid St eriksplan. Ibland blir det inte som man tänkt sig, så jag var där vid 12 Vi gick till BK kl2 på natten för peo had inte ätit någon middag. det var jättemysigt, för det snöade. Jag vill bo i stan! när man är ung är det perfekt, nära till allt..(: Peo köpte lussenbullar på torsdagen som jag åt i fredags, och till frukost idag. Idag kom jag hem, mamma hade vart på Ikea som jag egentligen skulle följt me på, men det blev inte så.

Guu jag skriver alltid så mycket måste sluta me det! :O
puss !

..

Guu va tiden går fort. Igår efter skolan åkte jag till Peo... gud va jag älskar honom!!♥♥ matteprovet gick ganska bra, det var värt allt slit. vg hoppas jag på. Nästa vecka är det första advent.! har redan ätit pepparkakor, och såg att dem börjar sälja lussebullar, det är ju bara så gott! ..julkänsla!
Jag har spanat länge efter en snygg dunjacka, nu vet precis vilken jag vill ha nu. en svart från bikbok. Men bara för att marcella (moderedaktören i metro skrev att ho skulle köpa en sån  dunjcka så finns det nu inga kvar, bara L storlekar. Bikbok på götgatan hade 50% allt i butiken idag, men såklart fanns det ingen svart dunis i min storlek ): Om 8 dar får man studiebidraget igen och då kommer ja ha råd me en dunjacka, fast jag måste hitta en jag vill ha först!



Mördarprov

Imorgon är det matte-C prov! Jag har varit jätteduktig som har suttit varje dag senaste veckan och pluggat... har t.o.m tränat på tal på nätet, och släpat me matteboken till Peo.(som förresten gjorde mål i Hockeyn igår;-*) Känner mig någorlunda säker nu. Söta mamma kom hem med sockerfria godbitar, eftersom om man gör matte och tuggar på nåt går det bättre:)Har tuggat 5 tuggumin idag, och käkat läckerol-inte bra..det är ett farligt ämne i, aspartam, som är sötningsmedlet. Som det stod i metro"..är du en sån som tuggar tuggummi istället för att småäta? -sluta"! det är precis vad jag gör, fast ja kan inte sluta... men så är jag hypokondriker också. Det är svårt med något när man inte är intresserad. Men det är bara att köra på! nu är jag i skol-stadiet i livet och jag tänker inte göra om någon kurs på komvux senare i livet..Idag slutade jag 3 och då började solen gå ner. Det är jättefint i stan då. det slog mig att det är på götgatan dem spelat in amerikanska "män som hatar kvinnor" på götgatan. Jag går liksom på götgatan varje dag, till skolan och hem. Förresten såg nån ung&bortskämd i måndags!? Herregud väx upp! Fast det är ju föräldrarnas fel egentligen. Olga, som åkte ut, har en mamma som vill att hon ska vara en liten flicka fortfarande så hon kan ta hand om henne.


Den rosa läckerol är granatäpple med riktiga jordgubbsbitar i, rekommenderad!

Åh vad skönt imorn har jag sovmorgon till 12.15 sen en bildlektion(Vi skulpterar av varanndras porträtt just nu, skitsvårt!) jag kunde ju faktiskt åkt till Peo idag, det passar på tis eftersom jag börjar så sent på imorgon...men jag var tvungen att pluggahh): Efter lektionen imorn har vi en jäkla håltimme och provet börjar 14.30, det är inte bra att det är på eftermiddagen då man  är trött..har en massa grejer att komma ihåg tills imorn, vattenflaska, frukt och annat-ska sova tidigt ida, o länge imorn, härligt:) 

Gått ner i vikt

Hej ida var en bra da efter skolan mötte jag Peo som jag saknade jättemycket! (♥)

Var hemma hela helgen och inte rört mig..jo en promis på 30 min. Sedan sommaren började jag jogga och jag har både gått ner i vikt och mått bättre. Och jag äter mindre. Småäter liksom ganska mycket och inte ordentlig mat, tänker att "om jag äter det här godiset nu, får det bli istället för lunch så att det inte lägger sig på kroppen.

"Har lite smarta knep för bättre kondition: Gå alltid i trappor om det finns istället för rulltrappa, gå istället för att åka kommunalt om det inte är förlångt, hoppa av en sation innan och gå. Om man promenerar eller joggar måste man börja svettas och bli varm i händerna för att det ska få någon effekt. Sen jag började jogga har jag känt att jag kan äta mer också. Jag har börjat äta riktigt mycket socker utan att få stopp på det., igår proppade jag i mig pepparkakor medan jag gjorde matte. Sedan fikade jag, åt frukt och cheeseballs,. planerade att inte äta någon middag men det blev så ändå och efter kände mig tjock viket är helt fel. Senaste tiden har jag verkligen ätit socker varje dag. flera tjejer i klassen har sockerlöfte men jag kan bara inte hålla det, om kanske en dag bara! Ska försöka med att småäta nyttiga saker istället för sött. När ja känner på mina armar känns dem alldeles hängiga, det är en så äcklig känsla! Jag har lätt för att tänka negativt när jag är ensam och när jag inte rört mig känner jag mig verkligen jätteäcklig. Jag hatar att tänka negativt hela tiden, är så trött på det, men såfort jag tänker på någonting kul så börjar jag antingen oroa mig, eller tänka på att jag aldrig har tid med det jag vill..

Radio Gaga


Hennes outfit har jag själv hittat på, skorna är lite alexander mcqueen förstås. Den andra är Lady gaga i telephone(som jag förresten var på halloween:D)

En lady Gaga bild från i somras. Jag älskar Lady Gaga, hon är en inspiratinskälla och inte bara musik utan också Mode rakt igenom. Eftersom hon visar upp och bär det allra senaste fast i catwalk-form (kanske lite överdriven form). Jag gillade inte henne från början, "just dance" tänkte jag skulle bli ännu en fjortis-hit. Så när hon va i sverige på grönan och i kungsan som var gratis(!) missade jag det:O Hon har ju växt otroligt mycket som stjärna på bara ett år. sen har jag henne som förebild. I en intervju i cosmopolitan berättar hon att gick i skolan sa alla att hon aldrig skulle bli något, och att hon var mobbad för sitt utseende,.. men sen har hon kämpat sig upp till där hon är idag. Hon skäms inte längre för att vara ett "freak" utan det är tvärtom. Hon gav aldrig upp. Hela sommaren och våren har jag lyssnat på hennes"the fame monster" och har sommarminnen till det albumet. Jag kan känna igen mig i hennes texter. Lady gagas texter kommer alltid vara min "tonåringsmusik" som jag bara har härliga minnen från." Hennes inspiration är ett av mina favorockband Queen varifrån hon också tagit sitt namn, Gaga från Queens låt:( .. all we hear is)"radio gaga")


Nya brillor och bordskämda barn

Imorse var det -10 grader, så jag hade min nya svarta jacka, som jag tyvärr kände mig ganska obekväm i. Imorgon ska det snöa hela dagen och blåsa...jag ska nog ha min gigantiska blå dunjacka. Idag hämtade jag mina nya guldfärgade glasögon (Lägger in en bild imorgon) På senaste tiden har jag fått så mycket av mamma: En ny stor garderob, nya glasögon och linser för ett halvår, sammanlagt kostar allt över 5000 kr. Mamma har skjutsat så jag sluppit vänta på bussen länge mm, Av pappa har jag fått 1000 kr också. Jag är verkligen glad för det jag fått och har världens bästa mamma!♥ Känner mig bordskämd, jag bor ensam med mamma och har vuxit upp som ensambarn..(har en 1 år gammal halvsyster på pappas sida) Sammanträffande nog ska de ikväll visa ett program om bordskämda unga människor på svt .Dem ungdomarna kan knappast klara sig själva, haha. ..
   har känt, sedan jag fyllde 17, att jag börjat gå in mer i vuxenlivet. Jag är sällan hemma, och gör saker jag inte gjort förut..,jag pluggar ganska mycket för jag tänker bli något sen. Går bild och form och vissa tycker det är en oseriös linje, men man utbildar sig faktiskt til att jobba med bild. Tips: Ung och bortskämt - kl 20 på svt.


Loppis = Budgetshopping !



Dagens loppisfynd! Summa: ca 180 kronor.  Den svarta jackan är dock min nya från HM och kostade bara den 699 :O Bilden är tyvärr inte så bra, köpte ett sötvattens-pärle halsband som inte är med i bilden. 

Jag råder alla unga människor med ont om pengar att shoppa på loppis hädanefter! Jag är lite loppisgalen. Har gått sen jag var liten,   så jag e van..prutar på allt haha. Man vet aldrig vad man hittar! Det vär bara det att man kan hitta saker man ändå skulle köpa, fast till mycket, mycket lägre pris.  Jag har liksom köpt mig så det räcker till en ny garderob idag. jag var ute efter en dunjacka, men hittade en lite tunnare variant. Det har börjat bli så kallt ute nu, idag var det minusgrader. Hittade en nitväska och stickad tröja som jag är väldigt glad för. Stickade tröjan och skjortan syns inte så bra, det är stora storlekar eftersom jag älskar oversize-tröjor, man är så bekväm i dem:) Jeansen, som kostade 20 kr, satt som smäck ;P Så dem där 1000 kronorna jag fick av pappa har jag verkligen handlat mycket för. Var på loppisen me Denice, efter mötte jag upp jenny åkte jag hem till josse som bor ganska nära mig, vi fixade hennes dreads(blev mycket fint) och åt våfflor med chokladsås. 
Nu ska jag kolla Beck, chaoo!


♦♣Alice i spegellandet♥♦

En bild som jag gjorde till min mormors 80-års dag. Jag ritar oftast i "Disney-stil", lite animerad stil. Har alltid älskat alice i underlandet-sagan!
 

Torsdag - Lördag
Efter ha varit hos farbror i som bor vid spånga, vid tensta, så åkte jag hem till Peo, och var på släktkalas för hans brosa fyllde. Nu känner jag hans släkt ganska bra! och det blev mer tårta och godis! och oxfile, mm. jag och peo promenerade i en timme vid 12 på natten för jag kände att jag ville gå ut efter allt jag ätit. Jag fick 1000 kronor av min pappa att köpa en jacka för, det skulle bli en dunjacka, men idag råkade jag jacka en kappa i stan som jag ska lägga upp en bild på imorn! kände mig lite flärdig med 1000 kr i fickan..Idag var det jättefint väder, rosa och blå himmel, men det var riktigt kallt också. De har börjat julpynta i stan vilket framkallade julkänslor(: kom inte hem förrän vid 4, vilket innebar att jag missade jätteloppisen i ishallen! D: ska dit imorn, kanske hittar en billig dunjacka där... det ska bli så kuligt :))

Where they go hardcore

Musik jag lyssnar på just nu. keisha! Gud vad musiken är bra. på albumet "Animal" finns några riktigt bra låtar. Keishas låtar handlar om hur det är att vara ung, och inte bry sig utan bara festa och ha kul. Jag är glad att hon inte bara sjunger om kärlek som dem flesta andra låtar handlar om. Volbeat -  near you får mig att tänka på underbara saker..och gubben i lådan av Daniel adams-ray är grymt bra!


Höstlov

Senaste dagarna kortfattat: i måndags kom peo hit kl 00.00 på natten, jag gick upp och lagade en hamburgare åt honom, för jag ä så snäll. På tisdagkvällen så åkte vi in till stan och jag gick och såg "the social network" med kompisar. Den var bra och intressant.. Gud åt bara naturgodis och youghurt den dagen. Igår åt jag däremot bara ordentlig mat eftersom det är vad ens kropp behöver. Igår testjobbade jag nämligen på ett jättemysigt konditori här i åkersberga! det gick bra, tror att jag kommer att få jobb där. man får äta vad man vill ur sorimentet, bakelser, lkondisbitar eller varm mat ;P  sen åkte jag och mötte Denice, vi åkte till täby centrum. kände mig jätteosocial eftersom jag varit så himla social på jobbet(det är ett socialt jobb) sen på kvällen kom madde hem till mig och sov över till idag. Idag hade jag planerat att jogga, göra matte och städa. har bara städat hittills. Det blev ingen joggning, fast jag försöker jogga en gång i veckan, känner hur kroppen blir fastare och hur konditionen förbättras! jag gick ner till centrum med madde istället, det tar ca 30 min.  Jag håller på att ändra designen på min blogg, gjorde snabbt om headern där uppe, men en finare kommer sen! ush har mycket plugg att göra som jag inte gjort ännu... snart ska pappa hämta mig och vi ska åka iväg till släkten som bor i Husby... Får ta med mig något plugg annars blir det väl panik!


Måndag

Bilder från halloweenfest!


Sofia - Gaga och josefine hängd tjej-.här har jag snott kalles punkjacka, den ser ut som den lady gaga har!(:




80-tals Madde!

Elvira med en trueblood flaska! Passande ögonen blev röda av blixten - det ser ut som linser!

Efter att ha varit hos min kusin i lördags åkte jag och madde och träffade min kille, vi skulle på hans hockeyklubb-fest. det var sådär, och det blev lite tokigt så maddes föäldrar kom och hämtade henne, och hon sov inte alls över hos peo med mig som det var tänkt. Igår gjorde jag typ..ingenting. var me peo, åt godis. Jag är sockerberoende, och äter inte så mycket mat... inte bra! Idag var jag tvungen att vakna vid 9 för att åka till min tandreglerare, jag åkte från peo fast jag egentligen inte behövde åka hem, borde åkt tillbaks efetr tandregleraren! så nu känner jag mig dum, liksom lite rastlös, fast det finns massor av saker jag kan och skulle vilja fixa - teckna te.x. men när jag har tid har jag alldrig lust, ochsen stressar det mig att jag aldrig får gjort det jag vill...så dumt.  Idag känner jag mig lite deprimerad, fast det är fint väder...har lite att plugga det här lovet, och mina betyg har bara sjunkit sen 2an!


RSS 2.0