Vår! underbart




Vårbilder tagna förra våren.


Jag hade så vår, påsk-känslor Idag. sån där påskig känsla som man hade som liten:) Jag är hemma idag med en glugg på tanden till höger bredvid framtanden, jättesnyggt! tur att jag ska få en låtsastand imorn. Skulle vila mig efter operationen så såret får läka, men jag har känt mog oerhört pigg! man brukar få feber tydligen. Skulle nog kunna gått till skolan ändå...nä. det var meningen att jag skulle vila men jag har varit väldigt alert, skrivit en uppsats i samhällskunskap, städat ur garderoben och rum, städat köket och gått på promenad till radions och mp3:ns musik. Vårpromenad i skinnjacka:D jag tror att jag varit så hängig länge pågrund av sömnbrist. Pratade just med pojkvän som vill att jag åker till honom idag, vill ju så gääärna träffa honom nu! det var nästan en vecka vi sågs(men vi pratar varje dag..)men vi har så jäkla långt till varann. jag har långt till allt, skolan, kompisar och civilisationen. jaja, ska se honom imorn.' passade på att ta lite foton i vackra dagsljuset med.

Före: bombnedslag av kläder..Jag har väldigt, väldigt mycket fina kläder att vara glad över..många från loppis!



Efter:



Dagens lilla kreativa: sydde på guldkedjor på mammas skor av mammas gamla halsband(skulle ha gjort förra sommaren, men..)



Mjölktand

Idag har jag gjort en operaton efter skolan... ett implantat i käken. Jag har nämligen en mjölktand kvar som hörntand och under den växer ingen ny. Så nu har jag en titanskruv i käken, en metall dyrare än guld! Den ska sitta där hela livet.. om någr veckor ska jag få min lnya tand, under tiden ska  en fejktand sitta där. Det var läskigt att opera, det mest obehaglig var att ta bedövningsprutor. Jag kände också hur dem borrade i käken på mig, skruvade åt skruvade åt skruven och sydde ihop. Men allt har gått bra, mamma har bunkrat upp med värktabletter och soppa. Snart ska jag ta mer ta pencillin. Imorgon missar jag ytterligare en dag i skolan, måste vara hemma och vila.
Man måste vara försiktig med såret. Jag får inte träna eller antstränga mig på en vecka heller,  nu när jag äntligen kände mig frisk från förkylning och tänkte gå tíll friskis! Det var längesedan jag tappade en tand sist, om jag lägger den i ett glas kanske tandfen kommer inatt,:)


The vintage look




Jag älskar loppisar och har gått på det sedan jag var liten, så jag kan pruta, haha! Många av mina assesoarer, möbler och kläder är därifrån. Skorna och stolen och den blommiga väskan är från loppis.:)


Skönhetstips (egentligen inte jag)

Hårslingor, flytande eyeliner och nagelbandsolja som jag köpte i lördags. Flytande eyeliner håller hela dagen och är mycket bättre än en vanlig penna. Jag färgar och slingar mitt hår själv, man spar så otroligt mycket pengar, och det brukar alltid bli bra.(Undantag när jag skulle blondera hela håret..) Jag har nyligen börjat intressera mig för smink, inspirerad av den norska bloggerskan: http://ulrikkelund.com/ Brukar annars bara ha maskara och eyeliner. Vill ha: Rosa läppstift, lösfransar, brynpenna, vit kajal, diamond shimmer till huden..kommer bli så fint nu på våren!(: (Det är egentligen inte min stil att mixra mycket med utseendet, men jag har mina "intresse-perioder")


Vinter vs. Vår




Vad föredrar du?


Våffla











Min frukost i Lördags.. Våffla med glass banan och smällt choklad. Åt också våfflor oi torsdags, mums! Och bilder på presenter från födelseda-tjejmiddagen. Av Madde fick jag champange å presentkort på HM och av Emila Tilda och Malin praliner och supergott te som heter "blåkulla". ♥


I lördags



Sitter framför datorn och lyssnar på britney spears nya album femme fatale. Har satt in ny musik på mp3...madonna, jessie j och britney:) I lördags var det superfint väder -äntligen kom våren. Man är ju lite trött på isande kallt väder som det varit i 4 månader. Passade på att ta massor av bilder igår, eftersom ljuset gör så mycket för bilden. Man behöver inte ha blixt på för att bilden ska bli skarp, så dem naturliga färgerna syns. Här har jag på mig min nya jacka. Jag skulle gått ut i helgen med Tilda m.f men så insåg jag att det var bättre att stanna hemma och bli frisk från förkylning..:( Ballongerna i bakgrunden är från mitt släktkalas, kände för ballonger eftersom det var så länge sedan jag hade några på födelsedan....(:

You look so Vintage




Kjol - mormors gamla som hon har sytt om. Mormor syr om många gamla plagg och mina loppisfynd så att dem passar:) Tröja från H&M, skor från loppis.


Tjejmiddag








I Fredags. Födelsedagstjejmiddag( + pyjamasparty) med tjejena! Det blev lite flippat. Nu har jag firat min födelsedag med födelsedagsmiddag och tårta, släktkalas, gå ut o festa, och resturangbesök och nu denna tjejmiddag. När man fyller 18 ska man fira stort! Ska också ha en fest i lokal med två tjejer från klassen(:



Sjukling

Idag är jag hemma och sjuk.:( Somnade 9 igår och vaknade 6 idag. Jag gick upp när mamma rigde och påminde om att jag skulle söka jobb via stockholms län. Jag är superförkyld igen, är så trött på det! något måste ha hänt med mitt immunförsvar. Hatar att missa skolan, men jag kanske kan catch-up lite med pluggandet. Imorgon ska jag gå till ungdomsmottagningen på morgonen och sen till skolan kort för att arbeta med form. Ha också tid hos tandregleraren 14.00, så schemat är fullt! Ikväll kanske pojkvän kommer över och följer med till läkaren imorn, så jag ska se till att få allt pluggat innan han kommer hit!

Bilder från i fredags. Vi ar ute och åt på sportsbaren O'learys i gamla stan... Riktig god mat! Det var nhl-match - Bara trevligt med gormande vrålande sportsfantaster runt om;)







Cakepops♥









Gillar du cupcakes? Då komme du älska cakepops! Dessa gjorde jag i lördags till mitt släktkalas.  Hade ballonger och allt...Rosevin och punshrullar;P
Vi gjorde också kolatårta och vitchoklad-mousse. Nu finns det sötsaker för en vecka framåt och nu har jag ätit mig illamående på bilar(fick 5 packet med ahlgens bilar i paket igår). Har nog ätit godis/sötsaker varje dag det här året.,fast jag verkligen försökt att låta bli, men socket når mig på alla sätt:S jag lever upp till mitt bloggnamn. Nu idag efter skolan känner jag mig jätteförkyld igen! sitter i soffan och nyser:( så jag ska inte testa mitt nya friskis&svettiskort idag... har varit mycket sjuk och hemma senaste tiden, men det ä nog stress- och depprelaterat..


Fest

Pengarna flödar! Och oj vad jag känner mig som en 18 åring. Jag fyllde i tisdags, därför har jag haft fullt upp med kul i veckan. Dessutom hat jag haft fullt upp i skolan så nu ligger jag lite efter...); Jag önskade mej en shoppingtur av mamma, så i onsdags var vi i kista (efter skolan) och shoppade:




Byxor från bikbok, blus från bikbok, skor fån skopunkten... snyggt! så mycket romantiska vackra plagg i butikerna att jag blir galen...Väskan shoppade jag en vecka tidigare i kista, behövde en ny skolväska. Äntligen fick jag mina svarta boots och gubbbrallor. Jag visste precis vad jag ville ha, eftersom jag skrivit upp det på min önskelista.
     På kvällen gick jag och tjejerna utförst på hällstöms bar och sedan gick vi och festade på söder - musiken var inte speciellt dragig musik men vi hade kul ändå! Drinkar, shopping, och utekväll har gjort att min budget minskat konstant. Jag har annars fått pengar och ett friskis kort som jag ska använda på måndag:) av pojkvän fick jag ett snyggt armband, öhängen, choklad(<3) och tre par speciella trosor...:S

I was born this way

Idag är min 18: födelseedag! Det känns inte så annorlunda... men ända inte. Nu kan man gå ut och festa lagligt, haha, nu e man 18 år och myndig! tiden har gått snabbt,
 Det väntade en presentpåse på köksbordet imorse... allt rosa! jag shoppade den rosa väskan förra veckan. Mormor och morbror var här och firade mig. I present har jag fått friskiskort för ett år (ska börja så fort som möjligt!), 1500 kronor och en klänning - precis som jag önskat mig(: av Pojkvän fick jag också fina presenter.







Jag och pojkvän gjorde tacoknyten och marängbombtårta med jordgubbar! Recept kommer senare;)




Läxorpluggafödelsedagstårta



Hej! Nu är jag äntligen klar med pluggandet. Har matte, svenska, engelska att göra dessutom kulturhistoriaprov imorn. jag är dock inte nöjd med mattepluggandet eftersom jag gjorde ett halvt tal. Idag var en lång dag, eftersom jag var uppe länge igår och alltså hängig i skolan idag.
Imorse var jag hos tandregleraren...jag ska göra en hemsk operation och sätta in ett plantat om två veckor, sen ska jag gå med skena i munnen i några månader...:O men jag får ett snyggt leende! Imorn fyller jag år, jippi! Mamma kom hem med rosevin nyss. Har många födelsedagsplaner- födelsedagshoppa med mamma på onsdag(oops missar resurstiden i skolan, inte bra )gå ut och äta med peo på fredag, hem och baka och förbereda släktkalas på lördag, och ha kalaset på söndag. Sen tjejmiddag och fest.. Det är mycket jag vill göra!

Nu ska jag dusha och göra en tårta till imorn, hejsvejs!


Daimkaka med digistivkexbotten.

Har vart och handlat födelsedagsföberedelser tills på Tisdag - vi ska äta marängbomb med jordgubbar och hallon, å tacoknyten, mums! har även köpt ballonger..hihi. Idag är för övrigt en tråk-dag, har sökt jobb hela morgonen och nu precis varit jätteduktig och städat i en timme. Nu ska jag plugga, och åter plugga. Denna kaka gjorde jag till melodifestivalen igår, resultatet blev så gott! det är det endajag ätit idag... måste nog äta en macka nu, känns lite snurrigt!
 

 

Det här behöver du:

Botten:
20 Digestive kex
100 g Smör 

Kaka:
125g Smör
2 Ägg
3 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
½ dl Kakao
1 krm Salt
2 dl Vetemjöl
2 msk kallt Kaffe
56 g grovt hackad Daim (en dubbel daim)

Gör så här

Botten:
Mixa digestivekexen till ett fint pulver. Smält smöret. Blanda smöret med kexsmulorna.Tryck ut kexmassan i botten av en rund form och grädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 10 min. Låt svalna.
Kakan:
Smält matfett och ställ det åt sidan. Rör snabbt ihop ägg, socker, kakao, salt och mjöl med en slev. Tillsätt matfett, kaffe och den hackade chokladen. Häll smeten över den avsvalnade kexbotten. Grädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 40 min.

 

 


Födelsedagar Melodifestival

Det är väldigt många som fyller nu på våren...känner ni någon? I torsdags fyllde älskling 20, han fick en utprintad bild på tv spel av mig, för det har inte kommit med posten än..han får det på tisdag(: och vi tillsammans fick 800 kr av mamma för att gå ut att äta med! älsklingsmamma<3 :) Nu på tisdag fyller jag 18!(!)  så på onsdag blir det födelsedagshopping med mamma(hennes present till mig), sen ska tjejerna o ja UT på kvällen :D Idag har jag joggat pluggat och bakat daimkaka med digistivkex-botten. Nu ska jag se shlager-festival! B)





fetttisdag

Idag får kvinnor i hela sverige äta hur mång semlor dem vill. Jag köpte nybakade semelbullar, grädde och mandelmassa och gjorde egna med älskling som är här:)
  Kvinnodagen är en dålig dag - visst är det bra att man uppmärksammar orättvisor bland utsatta tjejer runt om i världen, men varför ska kvinnor behöva ha en egen dag - är då 364 dagar av året männens?




hej igen.

I'm back!! Lovet är slut och jag har återhämtad mig från Långvarig stress och deppperiod...däremellan har det hänt en massa. Var med pojkvän nästa hela sportlovet. Nästa tisdag fyller jag 18 och det ska bli en ny start för mig. Min senaste addict-period är mat. Har olika perioder då jag blir superintresserad av olika saker..känns igen? Nu har jag har börjat mat- och bak-blogga! Chokladkakor, cupcakes, desserter, (lever upp till mitt bloggnamn) goda maträtter. Ska tipsa om lite underbara matbloggar sen. Idag gjorde jag pasta med ädelostsås och rostbiff med persilja - mums! receptet hittade jag på bloggen GET IT ON.


tillbaks, stronger then ever!

Modet går igen

I höstas var det inne med fake-päls igen, bekväma kängor eller skogshuggarskor och stickat, med stora stickade halsdukar...stickat är så mysigt!
Att detta var säsongen trend är liteskoj, eftersom jag har en av varje sen tidigare. Det här är mina vinterkängor. Det är så himla roligt att den här modellen är trend i år! har sett dem i flera butiker, bl a monki. mina fyndade jag på loppis för 20 kronor i somras, och dem är i mocka och helt nya...

Allting kommer ju igen inom modet, dagens mode ärsom en slags mix av decennier innan! jag menar, tex pilotjackan som är så inne i höst, var jätteinne på 80-talet. har lite av min mammas kläder från 70- och 80 -talet som jg är jätteglad att hon har kvar! jag ser folk med sådana äkta i skinn som är säkert 20 år gamla. och checka dessa boots. det är mammas från början av 90 talet... liknande kängor är moderna igen, så jag tänker sno dem här av mamma, har inte insätt hur snygga de är förrens nu, haha! På secondhand kan man verkligen se att modet idag liknar en hel del saker från förr. Modeskaparna har sina insperationskällor. Jag hittade mycket fint på secondhand butiken beyond retro, exempel en ladygaga liknande kavaj...från 80 talet. Och gaga har det senaste modet fast det lite extremare...så ja, allt kommer igen!




RSS 2.0