Gud vilken dag

Hej! Har egentligen inte tid med att skriva, när jag väl börjar skriver jag så mycket..:S Sitter här och laddar ner Rihanna - Only Girl (In The World) fast jag bara hört den än gång vet jag redan nu att jag kommer gilla den.Kom precis hem från min mormor som fyller 80 idag! :) det har varit en så himla lång dag, jag är så skjukt trött, var jättetrött redan vid 8 tiden. I morse så ÅKTE JAG IN TILL SKOLAN EN TIMME TIDIGARE ÄN JAG SKULLE, DET HAR ALDRIG HÄNT FÖRUT! måste ha variot övertrött eller förvirrad. igår kom dessutom släktingar från norge hit och nu bor mammas kusin här. men jag satt och gjorde mattetal på morgonen, och nu är det en så himla lättnad för nu ligger jag i fas :D allt känns skönt, just nu är det inget som är speciellt jobbigt i skolan. vi började också med debatten i samhälle idag och vi ska i min grupp avsluta dem imorgon, efter det är jag fri, inga mer läxor... tills nästa vecka förmodligen. jo, jag måste göra min andra del av mönstret, alltså i en annan färg.  det tar f*n mig 2 timmar för mig att åka från min skola yill åkersberga centrum, idag åkte jag snabbtåg ocjh då tog det 1, 5 timmar. med vanligt tåg tar det längre tid.
imorse var det dimma och -0.1 grader! brrr-da! och jag hade min skinnis, imorn blir det min höst kappa! ska lägga upp en bild på vad jag hade på mig imorn! tog faktiskt bild på dimman imorse.
,nuförtiden tar jag med mig kameran vart jag än går.

Hade inte tänkt att skriva på bloggen ikväll men jag behövde ladda mp3. Ni förstår, imorgon har vi ingen idrott, så jag börjar 10 istället för 8.10! men jag är så jäkla duktig, så jag ska gå upp kl 7 och jogga!(därför behöver jag en laddad mp3) känner att jag behöver det eftersom jag även idag har ätit tårta, och tacos, som är min mormors favoritmat, haha:) sedan måste jag ha tid för att dusha och torka också, så måste iallafall vakna 2 timmar innan bussen går. Dessutom går dem senare bussarna inte förbi min station, så jag måste cykla två station. Imorgon måste jag verkligen köpa hörlurar och linsvätska, för vätskan är slut och mina hörlurar har brusat sedan i somras, men dem låter bra ändå, så jag kan nog stå ut lite till vill göra en undersökning på pricerunner innan jag köper hörlurar, dem är så olika i priser. ja juste ja, jag köpte den där blommiga underbara klänningen från bik bok, bild kommer i helgen ;P

Gud jag kan verkligen inte skriva lite! har mer jag vill skriva men jag måste vara utvilad till imorn. Ska gå och fika med kompisar på cafe 60 också, något jag inte behöver just nu!(med allt annat sött jag äter) efter måste jag åka drekt hem och fortsätta med bilderna i akvarell som ska bli present till mormor och morbror, stress! det tar lång tid att göra en bra bild, och man ska egentligen bara teckna när man känner för det!


Jackan jag ska ha imorgon - detta är en bild som är 3 veckor gammal ungefär... ska snart lägga upp nyare bättre bilder!



Puss ! och godnatt<3

Pussgurka

Idag var jag ledig, så skönt!

Jag inte behöver gå på bildlektionen i skolan, eftersom jag kan jobba med bild hemma i photoshop. och vi har bara bild idag, så jag var ledig! :D kände mig dock lite skuldmedveten, vi har ett grupparbete tills imorn, vi ska lämna in en ananlys om människors livsvillkor och debattera framför klassen(vi ska vara olika partier och debattera mot varann) och jag var inte med min grupp idag och tränade inför imorn... men känner att det är ganska lungt eftersom vi har tränat innan. Igår kom pussgurka Peo hit, det var jättemysigt, han åkte hem för en stund sedan. Vi var i åkersberga centum och åt asiatiskt, som Peo bjöd på. Friterad kyckling med sötsur - sås :)
Jag kan inte prioretara bloggen och mina intressen framför det jag måste göra, så nu kommer jag nog inte skriva på ett tag. Det kommer en släkting från norge ikväll så idag har jag städad hemma. Plus att jag också måste göra en teckning till både min morbror och mormor, som firar sina födelsedagar tillsammans nu på lördag. Har kommit på en hel del bra ideer om vad jag kan göra, men inga av dem har jag lust att göra och ge bort so  present. Typiskt också att jag ska ha så mycket att göra när Peo är hemma hos mig! ): Mitt rum ser ut som ett bombnedslag så måste städa upp där också. Har ju fått en ny garderob så nu ska jag möblera om (:
Nu ska jag sätta mig med en kopp vaniljte med honung och försöka vara kreativ !




Längtar tillbaks till sommaren. kände att inlägget blir roligare med bild och när jag skulle välja en dök denna upp. haha, detta är en random bild från i somras på mig och bästa bästisen madde... som jag hinner träffa jättesällan nuförtiden )):

puss!


Show me your teeth

Tandställingen e väck ! :B förra torsdagen hände det! :)


Före:


Efter! :


Som ni kanske ser är en av framtänderna väldigt liten - det är en mjölktand. Måste vänta på att min käke har växt klart for sure, så den kan dem inte byta ut mot en större förräns nästa år! >.< :( men jaja, ja e gla' ändå! :)


Show me your teeth - låt av Lady Gaga en av mina största idoler!


Ledsen.



Jag har mått dåligt ett tag nu.

Jag är nästan alltid trött och kall. Mitt problem är att jag stressar upp mig, hjärnan går i högvarav hela tiden. också har jag svårt att njuta av nuet, jag tänker alltid på problem eller saker som ska göras. Är hypokondriker, orar mig för saker, tillexempel att jag är sjuk. Jag har därför gått och tagot blodprov förra veckan, men det visade sig att värdena var perfekta! Oroar mig i onödan - så jag har alltså haft svårt att tänka posetivt och bara vara glad... därför har jag också svårt att ha kul med kompisar. Det är jättejobbigt när jag är med Peo, det måste vara jobbigt för honom att höra på mitt klagande och gnäll, också för mina kompisar förmodligen. jag älskar förstås att träffa honom, och har kul, men det blir alltid någon stund då jag tänker på saker jag kan, vill och borde göra. stressar upp mig liksom. men Peo stödjer mig förstås. Mitt proble är ett slags kontrollbehov, måste skriva ner allting jag ska komma ihåg. Sedan har jag listor på ideer jag kan måla och rita, och det ska ju liksom inte vara någonting jobbigt utan någontin kul men jag skriver ner dem för att komma ihåg. har också tusen ideer om vad jag kan fota, och skriva om på bloggen, mode osv... det skriver jag också ner på listor, och listorna i sin tur stressar mig! Eftersom jag inte känner att jag får någonting på dem gjort. Jag känner också att jag måste berätta precis allt som ploppar upp i hjärnan. Samma är det med mina bild-ideer, jag får så många och jag ska göra alla, även om jag inte ens vill det egentligen! det räcker inte med att koncentrera sig på bara en sak, tillexempel en bild, nej jag vill göra allt som går, är aldrig nöjd,. Det känns som om jag har så många bra ideer som jag vill göra någonting utav fast det aldrig blir något! Och jag skapar problem som inte är problem... det kan vara saker som att jag te x har jättemånga skor och köper nya ofta fast jag bara använder ett, två. 

Har börjat gå till en kurator vid ungdomsmottagningen sedan några veckor tillbaka. Efter jag tog mig igenom detta med kuratorn så fick jag prata ut. hon berättade att det finns knep för det här. jag fick en uppgift att gå och köpa något jag verkligen gillar (chocklad i mitt fall)och verkligen titta på chokladkakan, och sedan känna efter hur den smakar och verkligen njuta av den.på så sätt är man precis nu, i nuet och ngen annanstans. så härligt :D ! Jag går kl sju på morgonen och kommer hem 17.30, så dagarna är lånnnga. Åker från Åkersberga in till slussen varje dag, och sedan hem med buss eller tåg igen. Det känns som jag har saker att göra hela tiden, läkartider, någonting jag måste köpa, annars finns det alltid plugg.

Försöker att bara släppa allt ibland och tänka att andra inte har det så här, andra människor slappnar av och är glada. Jag borde väl tänka om jag inte kan göra någonting åt det just när jag tänker på det, borde jag bara släppa det. men det är så svårt, jag kan bara inte.

Queen

Födelsedagskortet jag gjorde till mammas födelsedag förr förra fradagen. - Det är drottning Elisabeth I av england, då min mamma heter Elisabeth.:) En 1500 tals drottning.
 Tog inspiration av den här bilden-->
http://img541.imageshack.us/img541/9730/goldenage066715.jpg





Bildens kvalite är jättedålig eftersom jag inte har skannat in den utan fotograferat den. har fortfarande inte fått photoshop på den här datorn så jag kunde inte fixa bättre ljus!



Idag var en stressig men bra dag.

Men nu från stressen till någonting roligt! Jag har lagt in alla mina kläder till min nya fina garderob. :)

Dagens outfit, lady gaga in my <3 ! Står framför min nya garderob.

Rummet är fortfarande kaos eftersom jag var tvungen att flytta runt när vi byggde upp garderoben.
Är så irriterad att jag inte kan fixa bilderna, ljuset menar jag då, och klippa,. det är för att jag inte har något ritprogram (photoshop tex) i min nyare rosa laptop som är den jag använder nu.

Väska jag fyndade på loppis, 20 kronor
.

min strass- guld Klocka från Miyoko, Quartz


Idag var det fint väder:) fast kallt!


Nu ska jag äta prinsesstårta för morbror fyller år, och kolla på idol! :D chaooo!<3





+Illustration+









Jag tecknar mest klassiskt, men också i modern stil digitalt och fotograferar. Detta är en askungen - tolkning av mig :) Askungen i 1700 tals kläder.

För att se mer av mina bilder kolla in mitt gallery http://sofish.deviantart.com/ 

och http://www.facebook.com/home.php?#!/album.php?aid=234551&id=568037933

Mönster

Kom precis hem, hade bara en lektion idag, eftersom jag gör bild hemma! och första lektionen skippade jag eftersom jag inte trodde läraren var där men det var han visst :O men det tar en jäkla evighet att komma hem med roslagsbanan. Jag åker srån slussen till åkersberga.  Jag åkte från skolan vid 12.30, och är hemma, nu, 14. 20! :O trögt!
Är så glad, ska börja fixa på mitt rum, för igår blev min nya garderob klar! :)

Jag har gjort klart mitt mönster också, ett skolarbete. Om man sätter en ruta spegelvänd mot den här och två likanda fast uppoch ner under blir det ett mönster. :) fast man ska också göra det i en annan färg "en annan känsla" >.< det måste jag börja med idag. Man blir så okreativ av skolan. jag har ingen lust att teckna och fixa saker hemma längre som förut. Eftersom jag är så engagerad och har så mycket ideer hela tiden blir det här jobbigt. men imorn ska jag tilol min kurator, jag jobbar på det!

 Jag gjorde mitt mönster i art nouveau stil, som var populär vid sekelskiftet --> http://sv.wikipedia.org/wiki/Jugend







Close up.



Gaganails

Jag har länge letat efter ett helt metallic guldnagelack.. Hittar det inte någonstans, alla guld-nagellack jag har tittat på har liksom små glitter korn i, jag vill ha det helt metallic, som bladguld, precis som lady gagas naglar i "just dance". dem är så sjukt snygga! Förmodligen är det något slags nagel-bladguld lady gaga har på sina naglar, eller kanske lösnaglar. På fredag blir det halloweenparteeey! ;D det är jag och två tjejer från klasen som ska hålla i det:) Hade tänkt att vara Lady Gaga från telephone. Har tänkt ut vad jag ska ha på mig... colaburkar i håret, skinnjacka och guldnaglar ...






Veckan som gått ...

Det har varit mycket att göra den här veckan, fullt upp hela tiden!..idrottsdag, läkare, tandreglerare, kurator...
I fredags sov jag 10 timmar och natten till idag 12..! haha var utmattad efter veckan. var hos pojkvän i fredags. tycker synd om honom eftersom den enda jag ville göra var att slappa, äta godis och sova.. skööönt. Skulle täffat bästisen Madde men det blev inte av :(( ska se henne nästa helg istället. hon går i samma skola men inte samma linje som jag därför kan vi sällan ses, med olika scheman o sådär. Var jätteduktig och joggade i onsdags, men har också ätit en hel del ONYTTIGT denna vecka... 

Idag är morbror här, han ska fixa min nya garderob från ikea, sen kanske jag får lite ordning på mitt rum :D lägger upp före och efterbilder sen. Han ska också hjälpa mig med att installera photoshop på den här datorn,(så jag slipper byta dator hela tiden till min gamla, har dessutom inget nät på den) .... och hjälpa mig med med Matten :-#

Och en sak till, jag har TAGIT BORT TANDSTÄLLNINGEN... Ëller har iallafall en ståltråd på baksidan av tänderna så nu syns inget! :B :) och resultatet blev såå snyggt! förutom min lilla mjölktand som jag inte kan ersätta med en större tand förräns nästa år!:/


en onsdag - bild



Sofia utan tandställning!...
detta hade jag på mig i fredags ...(och ett armband som inte är med här)


Hemma hos Peo i fredags

Nu ska jag fika med chokladmuffins (oops ännu mera sött) och sedan hjälpa till att bygga min garderob ... det kommer bli så snyggt på mitt rum när jag får undan alla mina tusentals saker.. :))

puss!

Höstnaglar







Godmorgon

håller på att ladda ner lite musik nu på morgonen, och sätter in lite nya låtar. b.la Enrique Iglesias ft  Pitbull - I like it ! DEN är så skön :)

Idag är det idrottsdag. men jag ska först till min tandreglerare och ta BORT tandställningen ..nja, sätta en tråd bakom tänderna så inget syns iallafall! Sen ska jag til kärrtorp, vart det nu ligger. efter idrottsdan ska jag plugga samhällskunskap med min grupp (grupparbete.)
Idag anländer min garderob från Ikea, så i helgen ska ag göra om på mitt rum :D
när jag åker hem idag måste jag köpa ny linsvätska, nya hörlurar och den där jättefina blommiga klänningen från bikbok... om den nu finns kvar.

Jag känner mig så himla pigg idag, nog för att jag joggade igår! det ger verklighen effekt! :) Nu ska jag cykla två busstationer eftersom bussen in till stan inte går från mej vid den här tiden ...


ciaooo


Bild på vad jag hade på mig i onsdags.

en sådan här är praktisk.




Nu till hösten är det skönt att dricka något varmt, speciellt i min iskalla gymnasieskola! (södra latin.)

Jag kan bara gå till kaffis (skolans fik) och sno lite tevatten och sedan lägga ner någon god, medtagen tepåse!(dricker du bara kaffe, ta med snabbkaffe) så slipper man köpa varm dricka i en take away mugg ...smart, eko, ekonomiskt och gott ;)

Adrenalin

Gud vad skönt det var att få ut sig det här i text! Det råkade bli väldigt mycket text, så ni kan skippa läsa om ni vill,.. har mest skrivit detta för min egen skull!

Jag var precis ute å joggade i 25 min! känner mig så jäkla stolt. Och när jag började närma mig hemma så kände jag att jag lätt skulle orkat fortsätta, men har saker att fixa innan idol visas ikväll...:) det krävdes en hel del viljestyrka, eftersom jag är en av de mest osportigaste människor som finns. Men jag målinriktitad och envis...när man väl börjar jogga känner man faktiskt andrenalinet som börjar pumpa, och då är det jätteskönt att fortsätta. ... Jag äter ganska mycket sött, det blir någonting varje dag på någott sätt. Nu har vi massa sötsaker hemma efter kalas i lördags, men idag tänker jag INTE äta någonting mer sött. Har bara ätit tårta i skolan idag...(läs längre ner)
Men jag tänker bli ordenligare med maten. äter inte ordentligt, ibland för mycket och ibland för lite. ibland blir det bara youghurt till middag liksom. men jag har börjat få lite dåliga tvångstankar, jag måste röra på mig, och äta mindre än jag brukar. Det är inte alls bra, men jag är inte orolig för anorexia eller något, det skulle jag som älskar mat aldrig kunna få! jag bara känner att när man väl är ung ska man passa på att träna, så man mår bättre, orkar mer, och så att det sitter i när man är äldre. hälsan påverkas ju för livet.

Gud vad det har varit mycket senaste tiden. t.o.m på sommarlovet hade jag hela tiden någonting att göra, då var det kul saker, nu har jag också fullt upp. Jag går kl sju på morgonen och kommer hem 17.30, så dagarna är lånnnga. åker från Åkersberga in till slussen varje dag, och sedan hem med buss eller tåg igen. Den här veckan har jag gjort och ska göra följande : kuratorn på ungdomsmottagningen, tis, läkaren på ons, på SOVMORGONEN igen :(( på tors tandregleraren och idrottsdag. sedan grupparbete på fritiden, i helgen fullt upp med min nya garderob som anländer i morgon, och jag har lovat att träffa olika människor med...puhh!

Jag har mått dåligt ett tag nu, men mår mycket bättre sedan jag pratade med min kurator. Jag är nästan alltid trött och kall. Mitt problem är att jag stressar upp mig, hjärnan går i högvarav hela tiden. också har jag svårt att njuta av nuet, jag tänker alltid på problem eller saker som ska göras. sedan är jag också hypokondriker, orar mig för saker, tillexempel at jag är sjuk. jag har därför gått och tagot blodprov förra veckan, men värdena var perfekta! så jag har alltså haft svårt att tänka posetivt och bara vara glad... därför har jag också svårt att ha kul med kompisar. och jag har liksom kontrollbehov, måste skriva ner allting jag ska komma ihåg. sedan har jag listor på ideer jag kan måla och rita, och det ska ju liksom inte vara någonting jobbigt utan någontin kul men jag skriver ner dem för att komma ihåg. har också tusen ideer om vadf jag kan fota, och skriva om på bloggen, mode osv... det skriver jag också ner på listor, och listorna i sin tur stressar mig! eftersom jag inte känner att jag får någonting på dem gjort. nag känner också att jag måste berätta precis allt som ploppar upp i hjärnan, tillexempel allt jag skriver nu! Samma är det med mina bild-ideer, jag får så många och jag ska göra alla, även om jag inte ens vill det egentligen! det räker inte med att koncentrera sog på bara en sak, tillexempel en bild, nej jag vill göra allt som går, är aldrig nöjd,.
Men efter jag tog mig igenom detta med kuratorn så fick jag prata ut. hon berättade att det finns knep för det här. jag fick en uppgift att gå och köpa något jag verkligen gillar(chocklad i mitt fall)och verkligen titta på chokladkakan, och sedan känna efter hur den smakar och verkligen njuta av den.på så sätt är man precis nu, i nuet och ngen annanstans. så härligt :D !

Idag var jag också hos läkarn. Eftersom blodproven är perfekta så beror min trötthet och att jag fruser på någonting annat. och det som är anledningen var, sa min läkare åt mig, var just mina stress problem. så nu försöker jag verkligen bara slappna av och njuta! tänka på det som är kul. teckna när jag känner för det.

Efter läkarn åkte jag in till skolan för att mingla med ettorna (lära känna våra bild - ettor genom lekar typ) och det var tårt tävling! så jäkla roligt. har ansträngt mig och lagt in en bild från mobilen på bästa tårtan som min grupp gjorde...


 hahah bästa morbidaste tårtan ever! det är en död-pedofil-enhörning...fråga inte om namnet!

sjuk ): SD och Art

har varit hemma illamåendes idag. Jag mådde superilla på morgonen, och sen när jag skulle skära upp en apelsin till frukost, var det en fet, orange larv i! fy f*n! har pluggat och ritat idag annars. 

Det är hemskt Dåligt att sverigedemokraterna är i riksdagen. jag ska inte säga något eftersom jag inte är så insatt i politik (eller jo i alliansen sedan vi hade en mördar-uppgift i samhällskunskapen) Men jag vet att de vill skicka hem invandrare och hindra flyktingar att komma in i landet. det är inte alls bra eftersom vissa flyktingar riskerar livet om de skickas tilbaks till sitt tillexempel krigshärjade land... vad ska det bli av sverige? kanske ett fruktat land bland asylsökande och invandrare snart, istället för den fri-stad det är idag.

Nu jäklar ska jag börja lägga in min "art" på bloggen! jag funderar på att bilda en annan illustrations-blogg där jag bara lägger ut sånt jag tecknat och målat ... inget annat ur mitt liv. För det blir så himla rörigt och så mycket om jag ska lägga ut både och på denna blogg... jaja det är ett framtida projekt. Har inte ritat så mycket senaste året men här är iallafall en gammal bild från 2009, föreställande franska rococo damer :) ...i akvarell och art-liners. den är lite plottrig, jag är inte så nöjd med den men just nu har jag inga nyare bilder på den här datorn måste först överföra dem från min gamla...

 
Eftersom filen är så stor syns inte hela, ska lägga upp länkar till mina bilder inom kort!



Tårta till frukost

 Idag åt jag tårta till frukost X) har ätit brownie cookie och kladd kaKA idag, och drukit vin :O finns kvar från släktkalaset igår ... mm. har bara varit hemma idag, skulle träffat Linnea men det blev inte av!:(
 e lite deppig, men det är väl för att det 'är söndag... :((( har inte pluggat sam eller engelska som jag skulle ha gjort, men tycker faktiskt jag har förtjänat det efter den här slitiga veckan. ska plugga på imorgon! har däremot jobbat lite med bild-läxan i photoshop, lägger upp den soon! ska lägga upp lite äldre digitala bilder snart med!

Har tagit lite fina höstbilder idag, medan jag promenerade med mamma i det fina vädret...:) (dem är dock inte fixade i photoshop!)
'






ps. just nu är vädret jättekonstigt! och jättefint...det är både klar himmel och moln, och ljuset är konstigt rosa, har ni också så?

Nu ska jag gå och äta after eight tårta, och läsa dead to the world eller antagligen kolla tv, ciaoo!

I Fredags igen

I fredags mötte jag älsklingen, vi åkte hem till mig och myste och kollade tv. jag var såå sjukt trött orkade inte göra något alls. Jag mår inte så bra just nu, är i en jobbig period, ... och stackars peo fick höra på mitt gnäll! Men han står ut med mig ändå, och han får mig att skratta, därför älskar honom! Det har varit en jobbig vecka, så jag  jag somnade klockan nio...

Peo passar i skogshuggar-stilen! (;



I Fredags


I fredags var det skolfoto! Vi var jättefina vindruvor allihop!

Efter skolan så gick ja med Josefine, Jenny Signe och Kalle från klassen, vi satte oss vid medis där vi pratade lite ... och flummade.

 







Vill ha!

Åh jag orkar inte med alla snygga klädescollektioner nu till hösten! Även säsongens smycken är kreativa och väldigt fina. I klädväg finns allt från military, till förra årets nit- och rock stil, puderrosa, spets-romantiskt blommigt, och stora mysiga stickade tröjor! Det är HM, bikbok och gina tricot på Götgatan som jag har kollat in dessa kläder... Har sett otroligt mycket snyggt, men jag ska försöka fokusera på att och nöja mig med de högar av kläder jag redan har, (jag har allt verkligen, Jag fyndar mycket på loppis, så jag har både vintage och moderna kläder! alla klädesmodeller kommer igen någon gång. Det är jättekul med loppis, man vet aldrig vad man hittar... det är ekonomiskt också! :)

Jag blir så himla lätt köpsugen! ska inhandla en blommig klänning från bikbok som jag har gått och tittat på i några dagar... det är klänning i 80-tals modell med blommor på. Ska också köpa en stickad oversize trjöja nu till hösten, det är mysigt! Personligen har svår att motså blommiga plagg, plagg med spets, eller andra kläder som sticker ut på ett eller annat sätt. Även smycken som föreställer saker, t. ex ett halsband med en spegel eller cupcake, men som sagt måste jag tänka på att jag redan har väldans myckt fint...så innan jag skaffar ett jobb ( har letat sedan förra hösten, puh det är nästan omöjligt!) så får jag vänta med att shoppa. Med undantag loppis.

Jag tog med mig kameran ut i butikerna ...


Gammelrosa klänning från bikbok.


fina camédam- örhängen från hm.


Denna vill jag ha!


En av de stora, stickade mys-tröjorna!




jag är svag för kreativa, fina smycen som "föreställer saker!


Ugglor i mossen...  Det är lite halloween över dem här!


Chokladsmet och samhällskunskap

Idag blev en jättelåång dag igen. Hela den här skolveckan har varit fylld med onödiga hål- timmar, läraren har varit sjuk, eller så är lektionen inställd p.g.a något annat. Idag hade vi ingen 2 timmars bildlektion, (det gör nget för mig eftersom jag jobbar med bild hemma i photoshop) vi va alltså lediga mellan 11.00 - 14.15! jag hade lätt gått hem om jag inte skulle gå till tandregleraren idag, däför var jag kvar. Men det var roligt! Peo tipsade mig om gratis-bio biljetter som en spel-sida delade ut just idag, så jag och Jenny skulle skriva ut en värdecheckar men såklart var alla skrivare i skolan ofungerande.
Vi har världens jobbigaste skolarbete just nu om partierna i samhällskunskap, Vi är indelade i olika grupper som ska vara varsitt parti sedan ska vi debattera i skolan, inte så oväntat uppgift kanske. vio ska debattera+ massa annat hemskt, som inlämningar och sådär...imorgon ska min grupp debattera(vi e moderater :}) )och jag e lite nervös, men det kommer att va skönt att ha det överstökat sedan! detta skolarbete verkligen varit stress! jag är så trött på valet, man kan inte gå någon stans utan att se en valaffish...men nu vet jag lite mer om politik, lite intressant var det, dem har verkligen förmåga att övertyga! jag HÅLLER på moderaterna nu, haha. jaja, det var kul ändå, gick o kollade i butikerna på götgatan, åh gud vad höstkollektionerna är fina! military-style, pudrigt romatiskt och häftiga nit-plagg...jag ska skriva ett inlägg om det sedan.

efter besöket hos tandregleraren( jag ska ta bort tandställningen! :B) så gick jag och köpte mammas present..hon fyller imorn :) sedan tog jag tröga roslagsbanan hem, fan jag missade snabb-tåget, dörrarna stängdes framför näsan på mig.och jag blev så himla pissed för några minuter... skulle till åkersberga centrum för lite inköp, bla blommor till imorn. Kom inte hem förrän kl sex. Mamma hade gjort after eight tårta till släktkalaset på lördag, och det fanns chokladsmet sparad till mig, guu så gott! Det fick bli middag, + en frömacka. Jag var tvungen att skriva klart en skriftlig uppgift tills imorn, samhällskunskap arbete igen. F*n man hinner ju ingenting, jag som hade planerat massor att göra ikväll!  gah, imorn är det skolfoto, jag ska ha på mig lila för temat är ju "vindruvor" D:< !! vem har lila kläder egentligen? tur att jag inte kastade min 2 år gammal mörk-lila tunika.


Ett av de supersnygga plag jag såg idag, på bikbok.
den här fast den svarta modellen ska jag nog köpa!


mammas after eight tårta!

gu vad jag skriver!.. jag har inte tid med det egentligen, har 1000 saker att fixa till imorn, bla måla ett födelsedaskort, puh! och klockan är redan halv 9 ):  - för imorn blir det: mammas födelsedag, skolfoto, utomhusidrott på morgonen, Jätteuppgift i samhällskunskap, STRESS! men jag ska träffa Peo också, så jag är inte så ledsen (: ska kolla idol nu!


Puss!

Hösten är här

Gu va trist väder det är, grått, regnigt blåsigt höstväder. Jag kom hem nyligen, och det är inte lika mysigt att vara utomhus som inne! och det håller på att mörkna redan!
     Sitter och käkar tortellini med ostsås direkt ur en kastrull och äter knäckebröd, mums! Vi e inte så mycket för att laga mat i min familj men det blev lite över från igår ..:) får inte äta något efter klockan 8 eftersom jag ska fasta tills imorn, då jag ska lämna blodprov... för att kolla om jag har järnbrist. Många har det utan att veta om det, symtomen är att man hela tiden fryser, och är trött och inte orkar göra saker. Jag fruser verkligen hela tiden, nu när det är höst ockxå!): var nära på att somna idag i skolan, men jag har nog bara sovit förlite, måste börja lägga mig tidigare)
     Imorn blir en onödig dag igen! för efter blodproven ska jag till kuratorn och prata om mina stressproblem å annat, sedan ska jag åka till skolan för att ha en onödig lektion, Estetisk orientering. (går bild&form) Vi börjar egentligen 12.15 så jag har värsta sovmorgonen imorn som jag missar ):

På fredag är det skolfoto igen, och årets tema är: Vindruvor!...:O ville inte alls ha det temat, men det kan ju bli kul, förutom att man ska måla sig lila i ansiktet, det kommer att bli skoj på enskilda fotot... men skolfoto är kul, då får man göra sig fin:)
Nu ska jag photoshoppa en skolarbete bild som ska bli ett mönster tillslut, kanske lägger upp den sen! 

Två fina höst-bilder på mig - min vante och ett fint höstlöv 
 

puss!




Music


Min supergoda Gwen Stefani parfym

Min musiksmak är allt från klassisk rock, ny rock, grunge, pop, 90's, 80's m.m Mycket hitmusik från förr, bortglömda hitlåtar brukar jag lyssna på(ice, ice baby!) musik från när jag växte upp är härligt att höra på!

Genom programmet idol kommer jag på nya låtar att ladda ner, man hör så måga låtar man känner igen från förr, och upptäcker nya låtar också därav artister. I ett inslag om en tjej spelade dem "Eve - who's that girl"den kände jag igen och sedan hittade jag den och kom ihåg hur grym den var(också att när jag sist hörde den så kunde jag inte engelska men sjöng med på mitt eget språk, haha)
Tips för att hitta upptäcka musik är att kolla på topplistor, te x billaboardlistor från 2005, eller vilket år man nu vill ha musik ifrån, man kan kolla olika listor för den genren musik man gillar!

Igår och i förrigår tog jag hem denna music och satte in på mp3:n :

Robyn, body talk pt 1 & 2

Skunk anansie - dööh ett asbra 90's band

Ane brun - big in japan

You are the best thing- inspiration


Eve- Nostalagi! 90's pop och R'n'B. checka in video's!

 



Så jäkla härlig video! älskar den även om låten inte är så bra! Juicy colours...




Gwen, före Lady Gaga - var en stor idol of mine!
Lady gaga kanska var inspirerad av början på denna-....? den är lite cheesy, men det var många musikvideo's både på 80 och 90 talet, kolla in alice cooper's musikvideo "he's back" bara, haha!


Idag

Idag var en lite jobbig dag och lite onödig... gick till skolan fast jag kände mig lite febrig, hade inte tänkt att gå på den sista lektionen som är bild, skulle bara till de två första(ganska onödiga) lektionerna, kulturhistoria och svenska b. Men så var läraren i kulturhistoria sjuk, jaha, där kom man 2 timmar förtidigt till skolan helt i onödan, så det blev bara en heltråkig lektion i svenska. Åkte före lunch och träffade älsklingen Peo, vi gick och åt pizzalunch och sedan hem till hans brorsas lägenhet på st eriksplan och myste (:

jag e lite irriterad på mig själv, har så mycket jag vill lägga ut på bloggen men har aldrig tid, och när jag får tid har jag ingen lust.. Jaghar svårt att njuta av nuet, istället ser jag tillbaka på saker som hänt eller oroar mig för något, kanske stressar inför skolarbeten,..jag tror att flera har samma problem, livet är så stressigt, speciellt när man har mycket krav på sig själv... men det är så dumt! Jag ska göra skolarbten så bra jag kan, träffa kompisar, pojkvän, utöva min kreativitet:S(teckna, fota  - photoshoppa..) städa rum, skriva blogg och sedan alla tänkbara andra saker som måste fixas. Man ska tänka efter och ta det lugnt och njuta ibland!


 halva Peo och jag på en gammal bild från i våras



Puss!

Mega Chocolate chip cookies

Egen bild


Idag bakade mamma dessa, det var de godaste jag ätit på länge! Sega, stora, kola-smakande chocolate chip cookies. Dem smälter i munnen...


Sagolikt goda!!!!

Ingredienser:
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 st ägg
4,5 dl farinsocker
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocke
r200 g smör, mjukt
6,5 dl havregryn
0,5 dl mjölk
300 g mörk choklad., grovt hackad



Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bikarbonat och salt.
2. Vispa äggen lätt. Blanda därefter i farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp. Rör ner smör.
3. Häll i havregryn och rör om ordentligt. Tillsätt mjölblandningen och eventuellt mjölk om degen verkar torr. Arbeta ihop degen.
4. Blanda ner den grovt hackade chokladen.
5. Klicka ut kakor av degen med hjälp av 2 skedar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna på plåten.

(recept från mat.se)

True blood, säsong 3

Från första avsnittet blev jag helt besatt av den här serien! Den har allt, skräck, humor, romantik, drama och ja,...m.m! ;) den är en del av förra årets(och årets) vampyr-hype. Serien utspelar sig i den gamla amerikanska sydstaten louisina och karaktärerna, har den mest härliga sydstatsdialekt som finns!... de måste vara en av de bästa serierna som existerar idag.

har både säsong 1 & 2 hemma, +  böckerna som serien är baserad på. Säsong 3 har kommit ut i USA och jag mååste se den snart! Vet ungefär vad som händer efter att ha läst boken och jag slår vad om att den kommer att vara as-bra :D 
Såg ett avsnitt av säsong 3 igår på canal+ series, och jag insåg att jag inte skulle orka vänta, så det blir nog att jag önskar mig säsong 3 till jul.(Ska även önska mig sex&thecity boxen) På kanal 1 visar dem inte serien igen förrän våren 2011!):

True blood är ett tips till alla vampyr-älskare och till de som gillar deckare och spänning!

 


Dagens!


detta var dagens kläder

Idag var en skön dag, jag skulle till läkaren och sedan till tandregleraren i stan, så jag valde att sjukanmäla mig idag, :) eftersom vi bara har en lektion (och det är bild) missade sovmorgonen och fick gå upp i vanlig tid dock
:(((

i stan mötte jag mamma, sedan gick vi å fikade, yummy! (pariserbulle fylld med vaniljkräm)




Men efter kände jag mig lite tjockis så nu ska jag ut och jogg-promenera!

hejssvejs!

ellos höstmysiga snygga plagg




I ellos höstkatalog, (som man fick hem i brevlådan i början av sommaren...) hittade jag en mängd ursnygga plagg för ovanlighetens skull! Det står att höstens trend hämtar inspiration från naturen, skogen och sagornas värld. det ska vara stickat, lager på lager, kombinerat med tunna material, färgerna pudriga pasteller eller höstfärger. Jag bara älskar de romantiska och mysiga plaggen...dessa vill jag ha!



oversize tröja!


blommig tunika i höstfärger...
det finns någonting liknade den här på gina och bikbok som jag nog snart ska inköpa!





Älssskar snörning!






Tjaba

Heej alla sötisar!

Jag heter Sofia och nu ska jag börja med bloggandet igen (har bloggat förut men hade inte tiden att uppdatera  särskilt ofta)  Jag kommer skriva om allt fån viktiga intressanta till små onödiga inlägg :)
   Vet inte varför det är så kul med bloggar. Man får en inblick i någon annans vardagsliv och intressen, det kan vara mycket spännande. 
   I denna blogg ska jag skriva om mitt liv, tankar, intressen och lägga upp mina bilder, smycken och digitala bilder som jag gör. Och självklart skriva om mode och kläder!
   .....men är inte klar med bloggdesignen ännu, funderar fortfarande på hur den ska se ut.

puss!


RSS 2.0