Halloween



Ojoj vilken lyckat halloweenparteyy! bilder kommer senare:D Idag är jag lite groggy, är hos Signe nu där festen var, sov över. Somnade 5 igår! det var bra. Brukar däcka  några timmar före andra annars. Alla som sov här har åkt hem nu, förutom josefin och jag. Peo och han kompis åkte för 1,5 timme sen. Jag ska inte åka härifrån förrens klockan 3 då min mamma hämtar mig... jag ska på släktkalas i farsta! sen ska jag faktiskt på ännu en fest..Peo's hockeylag har nåt och man skulle tydligen bjuda flickvänner och så många tjejer så möjligt, haha. Ska ta med mig Madde. 3 fester på 2 dagar! men varför inte? Bilden är klotter från en superlång tåkig engelska lektion. den är absolut inte klar, orkade inte! Klottrar på alla mina skolböcker, även dem man inte får klottra i...:S jag brukar inte skanna skolklotter, men jag kanske borde skanna allt jag klottrar, för jag tecknar hemma så sällan nuförtiden! Förut gjorde jag det alltid, men nu har jag så mycket utanför skolan.♥ Men Nu är det höstlov!!!!!

 


Shoppat!

Idag har jag shoppat! Jättefina nit-skor, som inte alls var impulsköp, eftersom jag velat ha såna sedan förra året! dem och mycket annat som var inne förra året är tillbaks i höst igen. Nitar e ju så snygggt.. och dem här skorna är jättebekväma! Det råkade bli en guns'n'roses tröja från hm också. har velat ha en sån från carlings länge och nu hittade jag denna liknande på hm.:) Imorse var jag hos kuratorn. Jag måste träna på at inte tänka på så mycket samtidigt... det är det jag mår dåligt av, att ha massa jobbiga tankar i huvudet, och inte kunna njuta av nuet. Jag vill göra allt på en gång, och jag har mycket kreativa ideer... kanske låter fånigt, men jag vet inte hur jag ska förklara det annars.

Höstoutfit och dagens kläder med nyinköpta tröjan. Skorna syns inte så bra på bilden ovan så jag tog ett enskilt foto på dem:) ..ojoj, vad klockan är 20 redan? jag ska kolla nya avsnitt av family guy!
puss!

Varma Cravings!♥




Nu när det har börjat bli kallt så har jag fått ett nytt shoppingsug. En svart dunjacka i boomerang modell, en rosa "snodd-halsduk" och nitkängor är mitt begär just nu. Fast jag har redan väldigt många fina jackor, skor och halsdukar. sorterade precis ut en hel del skor som jag slängde. Min enda riktigt varma är en jättestor blå, så jag har ju faktiskt en varm jacka. imorgon tänker jag köpa dem där kängorna :) om de finns kvar någonstans vill säga... och så ska ja leta efter guldigt mac-nagellack, vill ha metallic guld, som lady gagas naglar i "just dance", så himla snyggt! Igår fick jag studiebidraget, men mina pengar kommer att ta slut direkt för jag är skyldig folk pengar och jag ska köpa skor för 500 imorgon... sen ska jag också ha halloweenfest och då ska ja lägga pengar på snacks, utklädnad och dricka. Jag skriver alltid upp allt jag köper för jag är ett kontrollfreak och de mesta av pengarna går faktiskt åt på mat...haha,cheeseburgare och fika!
Hejdå nu ska jag jogga fast jag verkligen inte orkar!

hej pussisar!


Hur var eran helg? I fredags snöade det och det kändes som december! mys! tog faktiskt foto på snön.) Jag spenderade hela helgen hos peo...kollade jag på min första hockeymatch live i närmare två timmar... peo var så duktig<3 fast...hahah det slutade 0-43 till hans lag. men han var inte sur som jag trodde, eftersom laget de mötte tränar mycket mer på is än de. sov hos peo igår till idag, stackarn, jag som var på pms-humör igår, jag blev helt utom mej för att jag missade den buss jag skulle åka med hem och började grina när jag gick tillbaks hem till honom, men sen bestämde jag mig för att sova där och då blev allt bra! :)Jag har ätit SOCKER i helgen... jag tro jag har en speciell mage för sånt som är sött. Har käkat godis, chips och kakor! jag måste verkligen sluta:S så jag borde verkligen jogga idag, men jag orkar bara inte! jag lovar mig själv dyrt och heligt att jag gör det imorn istället. Förut åt jag alldrig sött på vardagar heller vilket jag gör nu. jag har växt upp med i tron på att jag har diabetes, vilket jag inte har, blev friskförklarad förra året. På vägen hem från skolan kan jag bli så där störthungig och bara kasta i mig mat när jag är hemma, vlket inte är bra! det är inte bara att småäta. Frukt eller någon drika är bra att ha i väskan när man har långa dagar som jag.

Nu ska jag dricka kaffe med vispad mjölk och göra omöjlig matte C,...Puss!


Take it off!

Denna gör mig dansgalen! Vill bara festa när jag hör den. I somras lyssnade jag mycket på (mainstream)keisha, tiktok och blablabla, så jag har sommarminnen till keishas musik. jag vet inte varför, men jag börjar tänka på vampire diaries på 6an när jag hör den här... haha. Jag kommer ihåg att jag var helt galen när dem skulle börja visa vampire diaries, förra hösten tror jag. Jag och Madde ringde alltid och pratade innan sedan skulle vi alltid sluta för att det började,haha!


brrr!

Jag kom precis hem, gud va kallt! Smart av mig att ha skinnjacka idag. Det är frost ute och -3 grader. och fullmåne, mysigt! har varit och beställlt nya glasögon från smarteyes i stan... mamma är så snäll som betalar dem OCH en ny beställning linser. Dem är såå snygga, guldbågar, i pilot-liknande model, jag behöver verkligen ett par som jag känner mig snygg i..inte som mina gamla. Mina gamla är också frå smarteyes och vita i pilotstil.. Jag har börjat få en del sak-cravings igen... tillexempel vill jag ha en svart, enkel, dunjacka som går lite in i midjan, ett par varma, snygga kängor och en rosa halsduk, såndär som sitter ihop. När jag får mitt studiebidrag(det är faktiskt första gången jag få hela) ska jag shoppa! Å mamma har lovar mig en ny jacka. ;) fast jag har nog jack- och skomani, har redan en hel del jackor och skor och har också nyligen sorterat ut och slängt massor. När jag köper t ex en ny jacka känns det alltid som"den här ska jag länge och va nöjd med", fast det blir alltid att jag känner mig obekväm i den efter ett tag eller tröttnar., har faktiskt redan en jättefin rosa halsduk också!

Jag har liksom redan massor av snygga jackor.. denna tillexempel!
 
Hallooween-feelings! Ikväll är det fullmoon :)
(Gjorde denna supersnabbt på en bildlektion förra året )

Ursäkta att inlägget innan är publicerat 5 min innan det här, men jag kände att jag hade lust att skriva om det som hände i förra veckan och i börja av den här just nu!
Puss!..Imorgon är det FREDAG ;P

Halloweenfest o centrumhappening

I Tisdags kom peo hit, och sov över till onsdagen... vi gick på invigningen av nya åkersberga centum igår, det var så fantastiskt stort och nytt! inte så stort egentligen, men för att vara Åkersberga. det var väldigt högt i tak. det var fullt med folk, fjortisar och familjer, säkert över 400 människor! Dem hade tävlingar och smakprov överallt, röda mattan och ballonger... Det var jättekul,..var inne på nya Icaoch åt mig mätt på smakprovschoklad... haha. Dem bjöd på dricka och kaffe med. jag och Peo hade planerat at vara med i en tävling då dem hade gömt 52 guldpresentkort i centrumet, varav en skulle vara värd 10 000 kr,.. men vi hittade ingen, dem blev tagna ganska snabbt, fast vi var väldigt nära faktiskt! peo ville va me i en guitar hero tävling men det var något fel så det var ett lotteri istället som vi är med i...
OMG nu imorn är det fredag och sedan bara en vecka kvar till HÖSTLOV! nästa fredag ska jag o två tjejer från klassen ha halloweenparteeey :D Jag hade tänkt att vara lady gaga från telephone, har redan tänkt ut vad jag måste inhandla och fixa...colaburkar till håret tillexempel!
åh vi har det så underbart skönt i skolan det känns inte som jag pluggar något... fast jag får saker gjort,.. kanske lite matte på håltimmen i skolan ibland fast då gör jag hellre något kul! Jag som hade hört att 2:a ring skulle vara jobbigast.

Måste skriva oftare! Bild från förra fredagen- då nollade vi våra ettor! >:)


Hej igen samma kväll!

Kände att jag måste skriva igen; för att jag har världens bästa mamma! Det känns som jag alltid har saker att ta itu med, t. ex linskontroll(har linser), tandregleraren, eller så kanske jag har ett ärende hos läkaren eller på ungdomsmottagningen...går också till kurator. så ofta blr det någonting i veckan, och det känns som bara jag har det och inte får tid över till annat. detta stressar upp mig en hel del, borde lära mig att det alltid kommer komma upp samma problem! nyss fick jag problem med vänster-lins igen, den har skavt på ögat sedan jag öppnade den. Fick t.o.m ha glasögon när vi nollade ettorna!:( idag försökte jag ha på mig linserna ändå men fick extremt ont i huvudet. Och jag hatar att ha glasögon, så jag fick panik och mådde jättedåligt eftersom det alltid ska vara något problem. Men då skjutsade mamma mig ner till åkersberga centrum nu på kvällen, och fixade en ny vänsterlins till mig en kvart innan optikern stängde! Plus att hon beställde nya för över 1150kr bara för ett halvår! Jagär en väldigt bortskämt flicka har jag insett senaste åren,haha,.. om jag vill ha något nytt brukar mamma köpa det, nya skor eller ny jacka, nödvändiga saker mest.

Nya Åkersberga centrum ska förresten öppna för åkersbergabor på onsdag, med en tävling då man ska leta efter presentkort i butikerna. nya centrum är jättestort och hypermodernt, det passar liksom inte in här i åkersberga.  Ska gå, kanske tvinga me peo om han orkar komma imorgon:) ska lägga mig vid nio idag, är faktiskt så trött!

puss!

Nirvana och Billy Idol

Missade idol I fredags, ...för det var NOLLNING! Är inte så jättemycket för att kolla, fast vill ju inte missa mina favosar. Vi bildtvåor nollade ettorna alltså, kommer inte ihåg så mycket, bara att jag mådde illa. iallafall, Jay i idol är så sjukt bra! han har redan sjungit två av mina favoritartisters låtar,  Billy Idol och Nirvana! fredagens låt: "heart shaped box." Andreas i idol-juryn verkar inte fatta att det är en Grungetröja Jay har på sig!

 

Redan torsdag igen?

Godmorgon! Den här veckan har vi ingen Sam alls, så vi har sovmorgon, men som vanligt vaknade jag tidigt, (7.30) bara för det! har gjort matte i en timme, och nu e jag på datorn lite, ska inte gå förrän 10.30... Igår var en så onödig, konstig dag! jag var hemma... jag tänkte att jag skulle ta ett tåg som går 12.25 in till stan, men jag börjar 12.15! hur tänkte jag då? det tar en timme til skolan för mig så det var ingen idé, jag åkte hem istället! jag blandade ihop tiderna...Sedan var jag ute o joggade igår:) cyklade och mötte mamma för att handla, men sedan orkade jag inte cykla hem cykeln, så nu står den vid ica 2 km härifrån, det var dumt, eftersom jag behöver den nu på morgonen,.. sista bussen in till stan går nämligen därifrån jag cyklade till igår,´(vid ica) så nu måste jag gå dit vilket tar längre tid:( måste börja göra mig odning nu, eftersom jag är så trög på morgonen.



Idag ska ja ha skinnisen på mig för det ser ut som det blir jättefint väder (:
chaoo<3

morning' !


Sofia's höstoutfit :)

Sitter här å äter havregrynsgröt med kanel o russin...mm! okej det var inte så gott, äppelmos är godare. lyssnar på keisha - take it off på spotify. Har verkligen sovit ut inatt, sov i peo's brors lägenhet i måndags, men det blev inte så mycket att vi sov, så igår va jag skittrött! Inte bra. Och idag är det sovmorgonon till kl 12.15 som jag aldrig får nån användning av, idag ska jag vara hos min kurator 8.30! har alltid nåt ärende påonsdag sovmorgonen...var jätteduktig igår och gjorde matte direkt... Har börjat stressa upp mej för skolan igen, fast vi bildare har världens skönaste schema...D:

Puss!


Oktoberhäxa

Jag älskar hösten! Och halloween. Har alltid 'älskat det, gick bus eller godis som liten... det är inte konstigt att männsikor var vidskeliga förrivärlden, när det blir så himla mörkt ute. Det blir dimmigt på öppna platser och skogen blir fylld av färger och svamp, det är lite magiskt! Så därför är halloween en favorithögtid även om den inte är så etablerad i sverige. Den har ju bara kommit hit eftersom butikerna vill sälja mer, anser vissa. Fast årstiden kommer ju från en irlänsk keltisk firande så den är knappast påhittad... iallafall, ska nog ha halloweenfest i oktober me två polare från klassen :P har faktiskt fullt me halloweenpynt i källaren! :O haha!


Den här bilden gjorde gjorde jag som födelsedagspresent till min morbror. Den är A2 stor.


Puss på er!

Vampyr x 5

Ska försöka lägga in mer av mina bilder... har massa fina höstbilder på G! här är fem stycken olika versioner av pinsamma Edward bilder fån 2009! Digitala är dem. Var väldigt mycket för twilight förut men sedan filmen kom så tycker jag det är lite töntigt, Har någon sett true blood? för den är mycket bättre! och man märker att författaren har snott lite från true blood böckerna...





YEEES!

Nu har jag fått Corel painter på min nya dator vilket betyder att jag kan börja lägga in mina bilder och fixa dem där och rita dem ... tack morbror som fixade det! photoshop blir även fixat just nu! :D
OCH MITT RUM är nästan klart. Jag gjorde ett ordentligt röj sedan jag fick min nya garderob och nu ska det göras om, är nästan klart! älskar mitt jättegarderob! förutom det har jag idag varit på svamppromenad och ska snart laga mat. har ätit spyfärdigt-mycket sött och godis senaste tiden men idag ska jag inte äta något sött, funderar på att jogga också! blir nog imorn. fy fan, fika, pizzabuffe, naturgodis, tårta, bulle, varm chocklad... you name it.


peo lämnade  kvar lite naturgodis efter att ha sovit över hos mig från torsdag till fre :)<3 gullet!

Julkänsla och stöldgods...

Igår var jag på IKEA i barkaby, och köpte den sista inredningen till min garderob! och nytt tyg till gardiner med stjärnor på som heter "snöa stjärna" (Egentligen jultyg, men jaja!) mys! Inredningen till garderoben var smyckeslådor och vanliga lådor samt 2 st hyllor. Åkte kommunalt till ikea från Madde som bor i tyresö eftersom jag sov över från fredagen. vi kom inte hem förrens vid 12, me vi hade speleat in idol på hennes tv så vi satt och såg på det mitt i natten, åh jay sjöng billy idol!! Ja iallfall, att vara på ikea är faktiskt kul! de har redan börjat med julpynt på IKEA och det var å mysigt! Kände julkänsla hela dan. Julkänslan förstärktes av en satsumas jag åt när jag kom hem som luktar barndomsjul. Sedan åkte jag och mamma till rusta, bredvid ikea ligger barkaby outlet  Mamma köpte en  resväsa. Och i den väska låg det stöldgods! ja, det märkte vi efter vi hade köpt den! någon tattare hade stulit kläder från outleten som låg i väskan. Allt var nytt, och det var snygga saker! gud, mamma kanske spenderade 2000 kronor igår på ikea och rusta igår. jag fyndade även dessa stjärn -örhengen på rusta! tips, dem har fina smycken där, och billiga!Det var så vackert väder ute är vi åkte hem från ikea. jag tror att oktober är den vackraste månaden, när det är fint väder., bladen var gyllende och himlen rosa. Kunde tyvärr inte ta bild, dumma jag glömde kameran i fredags.

Stöldgodset var fina kläder från outleten! :O toppen kan man även ha som tubkjol...


När jag kom hem satt jag och monterade in all inredning själv,  e lite envis av mig men jag skulle få det gjort! Så idag är den klar och fylld av smycken och kläder! gud vad mycket jag har. :) är så nöjd med min dröm-garderob, den är rymlig och lite marie antoinette-style...bild kommer senare. låg och pratade i telefon med peo till mitt i natten.
 

Jag samlar på häftiga julkulor. Fyndade dessa på rusta! titta på dem!! dem hade många läckra men jag valde det finaste. det fanns bl a en jul-kula som föreställde en rosa laptop som såg ut precis som min! jag har julkulorna i ett granris på mitt rum under julen, ni ska få se i december ;) längtar, nån annan som gör?






WE WILL WE WILL ROCK YOU



Lördagen den 3 september var jag och Sötaste bästa bästisen madde på musikal. Jag älskar verkligen musikaler, fast det här var bara den andra jag har gått på i hela mitt liv. Jag älskar verkligen rockgruppen QUEEN. Dem har betytt mycket för mig. Jag hade en period då jag baraklyssnade på queen, kunde inte fatta att alla dem där bra rocklåtarna man känner igen på radion är skapade av ett och samma band!
I allafall, det var maddes pappa som fixade biljetterna till musikelen, sen bjöd hon mig, sötisen! Madde är en verklig vän kan precis säga vadsomhelst till henne, och hon förstår! Men har inte haft tiden att se henne så mycket på sistonde, men idag är jag faktiskt hemma hos henne (:

Den svenska versionen av den här musikalen var lite speciell, haha! Musikalen handlar om framtiden, fast ur en 80 tals vinkel, hur man trodde framtiden skulle vara då. QUEEN låtar var inbakade i numrena, men det som queen ville säga med sin musik är inte riktigt det som dem framställer i den här musikalen... eller kanske ibland!  jag lyssnar mycket på rock, bandit rocklassiker så jag gillade den grymt mycket!


På cirkus på djurgården.

Godmorgon! ...eller natt?

Sitter här och äter frukost kl 20 över 6 på morgonen! Är så trött, det är mörkt som i december!  Igår mådde jag verkligen skit men sedan kom älsklingen hit helt oförberett. han åste åka hela vägen från stan till åkersberga med tåg och buss vilket tar...ett tag, 1-2 timmar. Var osäker på vart han var eftersom han inte hade en fungerande telefon! Men man kan tydligen ringa från sin ipod... så å blev jag glad. Vi åt naturgodis och tittade på true blood seasong 3. Men det värsta är att idag går jag upp klockan 6, eftersom jag börjar 8.10 med gympa ( D: ) så nu måste stackarn ligga kvar i min säng helt själv, och sedan åka hem hela vägen från åkersberga igen, jag kommer inte hem ikväll, ska till bästisen madde vilket redan var bestämt :S

Jag har de konstigaste låtar på hjärnan när jag vaknar upp på morgonen ... det kan vara las ketchup - låten från början av 2000 talet som alla 93:or lyssnade på som små... eller en jul-låt! idag var det: nu har vi jul, här i vårt hus... längtar innerst inne kanske till julen så pass mycket!
nu är det nart jul endå, men först halloween ;) undrar om skinnjacka är förkallt idag...? tänker ha det endå, och kjol :O                     

     Den här fick jag av älsklingen som använde mitt wacom table (ritbräda till photoshop) puss på dig!


vilken jävla dag!

Sov 12 timmar inatt,, så skönt att vara utvilad! igår fixade jag på mitt rum hela dan och gjorde matte. att göra om ett rum tar verkligen tid, alla ens grejer ska få en plats! Och slutade 16.10 idag så det var en lång dag. väntade på pojkvän vid centralen men han dök inte upp och han har inte en fungerande telefon heller så jag blev småått galen efter en halvtimme och åkte mot åkersberga centrum, där jag hämtade mitt första id kort. jag var fn inte i kersberga förrens vid halv 7 tiden, och var hemma vid sju för att jag fick skjuts av mamsen hem, och jag var störthungrig eftersom jag inte ätit sedan 11.00 på skollunchen idag. I min familj är vi inte så duktiga på att laga mat. fast jag lagade faktiskt fiskpinnar och ris igår vilket var jättegott med hamburgarsås. så idag blev det ris med köttbullar! :) nu kom visst peo hit måste gå!

♦♦ tisdag oh härliga tisdag ♦♦

kom precis hem från kuratorn, fick skjuts av mamsen :) Igår måndag var jag hos Peo. sov över där tills idag...  Vi bakade bullar igårkväll eftersom vi i min klass ska samla in pengar till klasskassan genom att baka fikabröd. önskar att jag hade haft kameran med så jag kunde fotografera bullbaket, haha det är inte alltid så lätt ...Det var det ju kanelbullens dag också ! :P Men blä jag åt säkert 3 st igår och har ätit 3 stycken idag me! Det var lite jobbigt att gå upp imorse och åka från peo som bor if själby som det heter (ligger i järfälla) med buss och sedan med pendel in till södra station där min skola ligger! eftersom den jäkla bussen gick 5 minuter innan den skulle åkte jag till jakobsberg med en senare buss och kom 10 minuter försent till ett diagnosiskt test i matte,...som iförsig gick ganska bra:) men har varit dötrött hela dan, somnade nästan på engelskan! :O dagarna är så långa för mig, men åh , imorn har jag ledigt!

Andra delen av mitt mönster som är skolarbete: Gjord i art nouveau stil.



En gammal bild,  som heter "Rosalie"...förmodligen twilight fanart från förra året som jag passade på att göra klart när jag endå arbetade med mitt mönster ... (gillar inte twilight längre dock, nu är det true blood som gäller;P)






Godkväll ! :)♥

Hur kan det vara söndagkväll igen? tiden går otroigt fort, speciellt helgerna! Märker ni också att det blir mörkare snabbare? Idag har jag varit jätteduktig och joggat. Joggade och lyssnade på Britney Spears låtar, dem får jag aldrig nog av, det är 90tals nostalagi för mig! haha, sist när jag joggade lyssnade jag bara på mina AC/DC låtar, har dem flesta på mp3:n...så ni förstår att min musiksmak varierar! Jag är inte van vid att jogga, men jag ska försöka börja göra det minst 2 gånger i veckan... Håller på att möblera om på mitt rum som just nu är kaos. Jag har i miljard saker. och en miljard av allt. teckningar som alla är mellan 4 - 1 år gamla skisser på. och smycken., jag tillverkar smycken och har flera lådor med massor av gamla halsband och pärlor. Sedan har jag massor av skit i minalådor! haha eller, skitsaker, som man lika gärna kan kasta bort men inte vill eftersom man kanske har fått det av någon eller så. Det kommer att ta tid att få ordning på allt, ska få mammas vita skrivbord med lådor också. Det kommer att dröja ett tag, men det kommer bli så snyggt! (: 
...Hit me baby one more time!


Igår var jag på släktkalas!

Jag köpte den där blommiga klänningen från bikbok som jag så gäärna ville ha! Matchade med skor i 40-tals modell. 


Söta mormor som fyllde år fick en målning av mig som jag ska skanna och lägga upp senare! 





Det blev mycket av det goda!  ..igen! :O





Vi åkte till en resturan vid halv 6 tiden. Utanför resturangen vid solbrännan (som är en strand) den låg vid vattnet. Det var jättefint! Vi bjöds först på förätt: kantarellsoppa med toast, vilket var otroligt gott! sedan lammkött med någon supergod sås, och till det chevre och rödbetor. Mmm vad gott det var!
Vissa ur släkten drack rosévin, vilket tydligen blivigt populärt igen efter att ha varit något som man gärna inte drack efter 70 talet, menade vissa ur min släkt, haha. Jag fick smaka detta rosevin... Som smakade smultron och jordgubbar! Ska ha detta när jag fyller 18 i mars! därför fotade jag det...


Idag är det lördag! tjohoo.

Och jag ska på släktkalas!... vaknade tidigt för att vara jag, men jag som somnade vid 00.00 igår vilket är ganska tidigt också! men jag är alltid helt körd efter skolveckan! Är nästan klar med presenterna ... en Alice i underlandet illustration til mormor, en Höst-bild till morbror, lägger upp sedan! ;) puh borde gjort klart dem tidigare!
uh-uh, nu blir det ännu mera sött idag. from förr förra lördagen har det blivigt en vimmel av tårtor och godis ... för halva släkten fyller år i oktober och jag har har haft ett specielölt sug efter naturgodis dem senaste två veckorna! :O Jag känner att tiden går för fort... var det inte nyss helg? imorgon är det dessutom söndag! Herregud! I mina senaste bildmappar finns säkert 500 bilde! har börjat ta bilder varje dag, det är jättekul att ta med sig den, man vet aldrig vad som kan tänka sig fotograferas...

Fika på naturgodis! Sofia hade kul när hon fikade i fredags... ja så här ser jag och jenny ut! hahaha.




tårta...


Mer tårta...

Bröstcancer

Igår var metro rosa för att stöda bröstcancerdrabbade. När jag läste artiklarna blev jag ledsen! Var 4:e kvinna i kommer någon gång få det! jag tycker att det ä otroligt mycket. I kungsträdgården igår kunde man gå och se på ca 7000 tända ljus, ett ljus var till varje cancerdrabbad kvinna.  jag tycker också att det är en jättebra grej att man anordnar events till stöd för cancer, och att metro tidningen stödjer det här, + att det finns en hel del produkter som nu har en "rosa kampanj" alltså säljer varor som stödjer bröstcancer forskning. Som det stod i metro tror det flesta kvinnor att "Detta skulle inte kunna drabba mig" men det är endå viktigt att känna efter! jag trodda att målgruppen 40+ var den som kunde drabbas lättast men det är tydligen från 15 år man bör känna efter knölar.

Jag ska verkligen inhandla detta rosa läppsyl! och försvartets rosa hudsalva :)


Fredag

Har ingen bild på vad jag hade på mig idag, men det här är iallafall torsdagens outfit. Under har jag en blommig tröja från second hand. haha, har börjat ta med kameran vart jag än går, detta är taget i ett provrum på hm götgatan. det blir asbra bilder i provrum, prova;) idag hade jag inte min skinnis, utan höstkappa, det var skönt!
väskan är mammas från när hon gick på gymnasiet, skorna inköpta på loppis. skorna är konstig nog mode... wild-life kängor som är supersköna.


Sitter här och målar på bilderna som ska bli presenter till min mormor och morbror som har släktfest imorn. Jag kan inte göra något annat idag fast jag vill, eftersom dem måste vara klara imorn. Vill helst träffa peo, eller kompisar, men jag kan ju aldrig för alltid dyker någonting upp. Det var bara direkt hem och måla idag! det är inte lätt att vara 17 år och både ha ett socialt liv och utöva soin hobby, om ni förstår vad jag menar. speciellt inte när man bor 1 timme från stan! Har arbetat med dem sedan jag kom hem. jag är en så himla dålig planerare... det tar lång tid att göra bra bilder men jag började liksom förra veckan och tänkte att jag hade lång tid på mig fast jag visste att jag borde gjort lite varje dag. Det är svårt att teckna när man inte känner för det. Jag bestämmer att jag ska gör massor av saker och träffa flera olika människor under helgen men sedan blir det inte så och då blir alltid någon besviken.idag skulle jag träffa pappa och lillasyster selma som jag hade lovat, men ändå blev det inte så. släkten är här idag igen eftersom vi har besök från norge. men jag sitter instängd på mitt rum och målar medan jag kastar i mig mat. jag mår verkligen inte bra psykiskt just nu! stress, spänd och dåligt samvete.

Idag var det ingen jympa i skolan, så vi började tio. Jag gick upp 7 för att jogga. men det var så skönt att ligga kvar i sängen, så jag gjorde det aldrig.tänkte att jag skulle göra det när jag kom hem, men det har jag inte gjort heller, känner mig så tjock. jag tränar ingenting och vi har bara idrott en gång i veckan... därför har jag försökt att börja jogga. I helgen ska jag definitivt jogga. behöver det efter allt onyttigt den här veckan! naturgodisx3 dagar. Det blev panik på morgonen som det ofta brukar bli när jag tror jag har med tid på mig än jag har, hade tänkt att lägga ut ett inlägg på bloggen och rita på morgonen men det hann jag inte. Jag cyklade två stationer eftersom dem senare bussarna inte går från min station, fick panik-cykla och hann med en tidigare buss!
Till frukost åt jag en norsk specialite, lappar. mmm..med sylt på. (jag är galen, som t.o.m måste dokumentera min frukost med bild!) 

Idag har jag verkligen varit äcklig. till frukost lappar. På bussen in till stan,. skolan märkte jag att ståltråden som sitter på baksidan av mina tänder hade låssnat. satte in den förra veckan istället för tandställning,. jag ringde direkt till mamma som fixade en nu tid åt mig, kl 11 45, på min håltimme/lunch som tur var.- men sen kunde jag inte äta på en timme så då drack ja bananmilkshake från donken till lunch. Sedan åt jag fett med naturgodis när vi gick och fikade efter skolan, jag Jenny Signe från klassen och två kompisar sopm jag inte sett sedan emmaboda festivalen i somras. vi gick o fikade så jag var inte hemma förrens vid 18.00. var tvungen att åka hem ochvar ju tvungen att cykla hem cykeln också.

Hösten är till för att fika! :)
 

Anna å Maja


Jag och jenny

Anna å halva Signe bakom ett ljus..

Idag har det varit jättefint väder. Påvägen hem, när solen gick ner, var det fantastiskt fina färger ute. har inte ens tid att titta på hela idol för att jag ska fixa bilder till det här inlägget. fölger inte idol så bra egentligen, gör alltid andra saker när jag tittar. och en sak till... jag hatar att inte ha något bild redigerar program på datorn! ahh, det är t.o.m svårt att bara klippa ut en bild i paint, som är det enda bildprogram jag har just nu på denna dator. har photoshop på min gamla men porkar inte switcha och lägga in bilderna jag ska redigera där och sedan föra över. Har inte köpt linsvätska idag heller, lägger dem i vatten sålänge, men det är så jäkla jobbigt att sätta in i ögonen sen! får köpa det imorgon. imorgon är det släktkalas också, på morgonen ska jag fixa klart bilderna och fixa mig själv! nu ska jag faktiskt kolla på idol,

Ursäkta jätteinlägget, men måste verkligen skriva varenda detalj av dagen, ja arbetar på det <:)
puss!


höstmörkret

I lördags när jag kom hem sent på kvällen så var det storm ute, vinden sköt och det var kallt och kolsvart. Jag vill inte ha det spå här en hel årstid! ...

Hösten kan betyda mys för många, Men många blir också deppiga av höstmörkret, jag både har hört på radion och läst i tidningen om det här. Speciellt människor mellan 15 - 29 år drabbas. Jag vet själv hur det är. Man går upp på morgonen och det är kolsvart ute, man känner sig trött och det känns inte som det är någon idé att gå upp...Jag brukar vara stressad hela tiden, så nu när hösten är här så blir allt värre, eftersom det både blir kallt och mörkt ute, och man blir tröttare. Det bästa motmedlet är "Den gyllende triangeln" - mat, vila och kost jämt fördelat. Jag vilar inte tillräkligt, och motionerar inte tillräckligt heller. Det får mig må dåligt, eftersom jag äter mycket sött och skräpmat. Men nu har jag börjat röra på mig mer, tillexempel har jag försökt att jogga. Och vila gör jag för lite, jag tror att många i min ålder 17, 18 år sådär, sover alldeles förlite. Jag sover ca 7 timmar i vardagarna, och det är alldeles för lite när man har en så lång skoldag som jag. Jag åker in till stan varje dag till skolan. sedan på helgerna stressar jag inte ner, eftersom jag alltid hade fullt upp. Jag ser mina intressen, rita och måla som någonting jag måste göra istället för någonting kul och avslappnande - det jobbar jag på att ta bort, och att leva i nuet, inte tänka på problem. Och också att se det positiva i saker. Så alla som blir deppiga i höst, försök att se hösten som någonting positivt. Ute blir det jättefina färger överallt, och man kan sitta inne med varm chocklad eller en kopp te när det blåser och är ruggit ute. det höjer bara mysfaktorn. Tänd lite ljus. Jobba med att ha någonting du kan göra som du verkligen slappnar av när du gör, kanske träffar en speciell person, spelar något instrument eller målar, osv.


Förra Tisdagen tände vi ljus när vi kollade på idol, det var mörk ute redan vid sextiden, men ljusen gjorde susen och det blev en mysig stämning.


Unna dig och en kompis, eller familjen, lite mys -fika! .:)

Rosa doftljus från ikea, som doftar rosor, måste rekommendera! :)





RSS 2.0